Bloggaajat esittelyssä: Arda
Sellon soitolla rentoutuva Arda testailee ruoka-appeja, arvostaa hyvää kahvia sekä nauttii pitkäjänteisestä juurileivän teosta.
Moi Arda. Miten kesäsi on sujunut?
Olen ollut työharjoittelussa Alkolla. Työskentelen viestintäosastolla mutta olen päässyt myös maistelemaan viinejä ja analysoimaan niiden makuja, mikä on ollut tosi hauskaa. Kävimme myös siskoni kanssa Köpiksessä, jossa yksi matkan kohokohdista oli vierailu entisellä työpaikallani leipomo Mirabellessa. Siellä maistoin kolme vuotta sitten parasta leipää, jota olen ikinä syönyt. Luonnollisesti sain kipinän juurileivän tekemiseen.
Opiskelet viestintää, mutta hallitset myös laadukkaan kahvin valmistamisen ja leipomisen. Miten nämä limittyvät yhteen?
Olen kiinnostunut sisällöntuotannosta ja tarinoiden luomisesta, mutta lisäksi minulla on kahvialan tausta, nautin asiakaspalvelusta ja käsillä tekemisestä. Toivon, että tulevaisuudessa voisin yhdistää nämä intohimoni.
Leivon kotona viikoittain ja joskus haaveilen omasta leipomostakin. Leivänteossa tärkeintä on ihana juuri, jota tulee ruokkia ja varjella. On todella kiehtovaa nähdä juuri elävänä organismina, joka tarvitsee vettä ja huolenpitoa selviytyäkseen sukupolvelta toiselle.
Kerro kahvitaustastasi.
Olin ensin kolmisen vuotta Kaffecentralenissa, sen jälkeen Good Life Coffeella ja nykyään ravintola Grönissä, jossa olen kehittänyt kahvipalvelukonseptia. Näen kahvin viiniin verrattavana osana ravintolakokemusta. Kahvi on viimeinen juttu, joka jää asiakkaan kielelle, joten sen on oltava hyvää. Huono kahvi romuttaa helposti koko elämyksen.
Mikä on ruokabravuurisi?
Isäni on turkkilainen, joten huomaan usein tekeväni häneltä opittuja pataruokia.
Suosikkini on mausteinen kikhernepata, jota tykkään tehdä viikonloppuisin pidemmällä kaavalla. Turkkilaiseen ruokaan kuuluvat tuoreet raaka-aineet ja täyteläiset, mutta raikkaat maut. Ruoissa käytetään paljon tomaattia, oliiviöljyä ja sitruunaa. Myös kärsivällinen hauduttaminen on tärkeää.
Saako idästä aitoja turkkilaisen keittiön tuotteita?
Itäkeskuksen Alanya Marketissa on hyvä valikoima turkkilaisen keittiön ruoka-aineita ja maukkaita turkkilaisia oliiveja.
Mistä muusta innostut?
Olen soittanut selloa 20 vuotta. Tänä syksynä ajattelin hankkiutua amatööriorkesteriin. Yhdessä soittaminen on parasta. Viimeksi sellainen oli kuullessani maagista mandoliinin soittoa Aleksanterinkadun kesäisessä ilta-auringossa. Soittaja oli pukeutunut kokovalkoiseen pellavapukuun ja näytti tupsahtaneen siihen suoraan Venetsian kaduilta. Teleporttauduin jonnekin aivan muualle.
Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.