Bloggaajat esittelyssä: Anna Liljeroos
Eastonin somepormestari ja suositun Too big to be me -blogin kirjoittaja Anna Liljeroos opiskelee elintarviketieteitä ja tekee mehunsa ja hillonsa itse martta-hengessä.
Kuka olet ja mitä teet?
Bloggauksen ohella olen työskennellyt kaksi vuotta lokakuussa avattavan Eastonin somepormestarina. Olen raportoinut kauppakeskuksen rakennustöiden edistymisestä ja uusista suunnitelmista Facebookissa, Instassa ja Twitterissä.
Kerro hieman blogistasi.
Blogini alkoi laihdutusblogina reilu viisi vuotta sitten ja se löysi lukijakuntansa nopeasti. Monet painonsa kanssa kamppailevat hakevat blogeista vertaistukea ja kertovat myös omia hyvinvointivinkkejään. Sittemmin sain perheemme kolmannen lapsen ja olen laajentanut blogiani kertomaan lapsiperheen arjesta, matkustelusta, sisustuksesta ja asioista, jotka ovat elämässä ihania ja välillä vaikeitakin. Blogini on minulle hyvin tärkeä tapa ilmaista itseäni ja ajatuksiani. On voimaannuttavaa saada palautetta teksteistä ja keskustella sitä kautta lukijoiden kanssa.
Lisäksi ehdit vielä opiskellakin?
Olen taas tosi innostunut elintarviketieteen opinnoistani, lapsiperheessä se on omaa aikaani. Olen aina ollut kiinnostunut liikunnasta, hyvinvoinnista sekä siitä, mistä ruoka tulee ja kuinka se vaikuttaa ihmiseen. Valmistun noin vuoden kuluttua elintarviketieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta.
Kuinka opinnot ovat vaikuttaneet ruokafilosofiaasi?
Nykyään pesen vihannekset tarkemmin kun tiedän mitä bakteereja maaperässä piilee. Suhtaudun kriittisesti terveysväittämiin tai ruokakeskusteluun, siitä mikä on ihmiselle hyväksi. Lähestyn asiaa mieluiten tieteen näkökulmasta vaikka ymmärrän senkin, että suhde ruokaan on ihmisille hyvin henkilökohtainen asia ja jokaisella on vapaus tehdä omat valintansa.
Kaikesta tiedosta huolimatta teen itsekin valintoja, jotka eivät ole terveellisimmästä päästä, sillä ruoka on minulle ensi sijassa nautinto ja intohimo. Nyt olen innostunut puutarhanhoidosta ja tykkään kasvattaa ruokaa pienessä puutarhassani. Olen muutenkin martta-tyyppi, joka tekee itse mehut ja hillot. Rakastan poimia marjoja ja nauttia samalla Suomen luonnosta.
Olet Oulusta mutta kotiutunut Itä-Helsinkiin. Mikä on lempipaikkasi idässä?
Nautin eniten merestä ja rantamaisemista ympäri itää. Täällä on myös kauniita kartanoita kuten Herttoniemen kartano, jossa on ravintola Vanha Mylly sekä Puotilan kartano, josta löytää hyvän ruoan lisäksi paljon hauskoja tapahtumia.
Mikä on ruokabravuurisi?
Olen hulluna italialaiseen ruokaan ja kotona lasagneni menee aina kuumille kiville. Tykkään houstata juhlia ja pidämme joka kesä suuret kesäjuhlat lastemme synttäreiden yhteydessä.
Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.