Eastonin uusi Maharaja Express hurmaa aidoilla mauilla ja tasokkaalla buffetilla

Punjabin maakunnan makuihin erikoistuneen Maharaja Expressin buffet ihastuttaa vivahteikkailla mauillaan ja raikkaudellaan. Autenttista intialaista ruokaa arvostaville itähelsinkiläisille ravintola on vuoden paras uutinen.
Moni intialaisen ruoan ystävä on vieraillut Mannerheimintiellä sijaitsevassa ravintolassanne jo vuosikymmeniä, ja  moni on ehtinyt tutustua myös ravintolaanne Lauttasaaressa. Mikä on jo legendaariseksi muodostuneen perheravintolanne pitkän iän salaisuus?

Keittiömestari Qureshi Abbas: Tärkeintä ravintolalle on tuore, hyvä ruoka ja siisti keittiö. Valmistamme aitoa intialais-pakistanilaista ruokaa, joka on sopivasti tulista ja täynnä makuja. Opiskelin kokiksi Pakistanissa ja sen jälkeen olen työskennellyt alalla 40 vuotta erikoistuen kotialueeni Punjabin maakunnan monipuolisiin annoksiin. Käytän keittiössäni vain tuoreita raaka-aineita eikä meillä mikään tule pakasteesta. Mausteet ja monet kasvikset hankimme suoraan Intiasta perheemme oman maahantuontiyrityksen kautta.

Ravintolatoimenjohtaja Tony Abbas: oma maahantuonti oli tärkeä etu erityisesti vuonna 1992, kun avasimme ensimmäisen ravintolamme. Nykyään kaupoista saa jo mitä vaan, mutta silloin tilanne oli mausteiden ja tiettyjen kasvisten suhteen toinen. Mausteiden lisäksi tilaamme  Intiasta yhä esimerkiksi okraa.Keittiömestarina työskentelevän Qureshin (yllä) poika Tony (alla) vastaa ravintoloiden johtamisesta.

Miten asiakkaidenne suhde intialaiseen ruokaan on muuttunut vuosien varrella?

Tony: Tandooriuunissa valmistelut kanaruoat ovat edelleen suosikkimme, mutta myös kasvisruokien suosio on lisääntynyt nopeasti. Vuosien myötä intialaisten ruokakulttuurin tuntemus on laajentunut ja nykyään asiakkaamme tietävät yleensä jo etukäteen mitä haluavat. Monet haluavat ruokansa tulisena ja sehän meillä onnistuu.

Qureshi: monet asiakkaamme rakastavat tulisia kastikkeitamme, kuten raikkaan tulista minttu-chilikastikettamme ja erittäin tulista, Habanero-pohjaista chilisoosiamme. Ne antavat kunnon potkua annoksiin. Punjabin alueen keittiö tunnetaan mausteistaan ja tulisimmat annoksemme saavat kovemmankin chilinsyöjän hikoilemaan. Moni kanta-asiakkaamme ajaa niiden perässä pitkänkin matkan.

Ranbir Singh valmistaa vegaanista naanleipää 350-asteisessa tandooriuunissa.

Uuden ravintolan avaaminen tässä eopävarmassa ajassa on rohkea veto. Mikä sai teidät tekemään sen juuri idässä?

Tony: korona-aika on ollut vaikeaa niin meille ravintoloitsijoille kuin monille muillekin. Pärjäämme, sillä olemme kovia tekemään töitä ja talkoisiin osallistuu koko perheemme. Päädyimme Itä-Helsinkiin, koska alueella ei ole yhtään aitoa intialaista ravintolaa.

Eastonin ravintola on ensimmäinen Maharaja Express -ravintolamme, joita meillä on tarkoitus avata ensi vuonna myös muihin kauppakeskuksiin. Express on tavallista Maharajaa nopeampi; täällä asiakas pääsee heti syömään, sillä ruoka tarjoillaan buffetista. Annokset vaihtuvat päivittäin, eikä peräkkäisinä päivinä ole koskaan tarjolla samoja ruokia.

Suosittujen liharuokien lisäksi tarjolla on aina kaksi vegaanista vaihtoehtoa.

Valmistamme ruokia vain pieniä määriä kerrallaan, jolloin hävikki jää vähäiseksi ja ruoka on aina hyvää ja tuoretta.

Tiistain lounasbuffetissa tarjolla oli mm. Chicken tikka masalaa, voikanaa, Goa Beef Currya, intialaista pinaattijuustoa, palak paneeria sekä linssejä ja sekavihanneksia. Lounaaseen kuuluu salaattipöytä, josta löytyy myös useampaa raitaa ja kastikkeita. Kokkeina toimivat Qureshi Abbas  (vas.) ja Ranbir Singh.

Olette avoinna koko päivän. Tarjoillaanko buffetia myös iltaisin?

Qureshi: iltabuffet on lounasbuffetia monipuolisempi ja sen lisäksi voi tietenkin tilata myös listalta. Lista on sama kaikissa ravintoloissamme ja annokset valmistetaan samalla tyylillä. Annosten rinnalle voi tilata tandooriuunissa paistettua naanleipää, jota saa myös valkosipulilla tai jauhelihalla maustettuna.

Eastonin Maharaja Express palvelee Kauppakartanonkadulla ma-pe klo 10.30–22 (lounas klo 10.30-15) ja la-su  klo 11-22. Annoksia voi tilata myös Woltin ja Foodoran kautta.

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.

Aiheeseen liittyen

TwentyTwo – Idän makein vohvelikahvila

Eastonissa sijaitseva kahvila TwentyTwo tarjoilee Helsingin makeimmat vohvelit, ja pannukakut, joissa ei suklaata säästellä.

Minun reseptini
04.04.2022

Butter chickenin ja linssi-kookoskastikkeen kanssa maistuva naanleipä syntyy helposti myös kotona

Tiesitkö, että rapean herkullista naanleipää voi valmistaa myös kotona? Näin onnistut!

Miltä maistui?
02.03.2022

Salon Looking Good kaunistaa päästä varpaisiin

Salon Looking Good hoitaa hiukset, jalat ja niskajumit.

Minun reseptini
01.11.2021

Kiehtova Lähi-itä lautasella ­– Nyt herkutellaan (itsetehdyillä) falafeleilla ja kebabilla

Näin syntyy herkullinen pita-buffa, joko itse tehtynä tai hieman oikaistuna.

Miltä maistui?
26.10.2021

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje