Hyvät varusteet tekevät koiran talviulkoilusta mukavampaa

Välillä lenkillä tuulee ja pyryttää, välillä liukastellaan loskassa. Vaihtelevat talvikelit tuovat haasteensa koiran ulkoiluun, etenkin jos koira on sääarkaa sorttia. Koiran talvivaatetuksessa kannattaa panostaa hyvin istuvaan talvitakkiin ja sadetakkkiin, joiden alle voi tarvittaessa pukea välikerroksen.

Koirat kokevat talven eri tavoin. Paksuturkkiset huskyt ja lapinkoirat ovat lumihangessa elementissään, kun taas oma ohutturkkinen amstaffini laittaa jarrut päälle jo kotiovella todetessaan sään huonoksi.

Koiran ulkoiluintoon voi kuitenkin vaikuttaa sopivilla varusteilla (ja maistuvilla herkkupaloilla). Kysyin Eastonin Mustin ja Mirrin myymäläpäällikkö Milja Luostariselta, mitä koiran talvivaatetuksessa kannattaa huomioida.

– Koirat ovat erilaisia, silloin kun toinen pärjää hyvin turkillaan, toinen voi tarvita toppatakin. Oman koiran vaatetarve selviää parhaiten koiraa tarkkailemalla. Jos koira seisoo kyyryssä, tärisee, ja hytisee painaen häntää koipien väliin, on se selvästi kylmissään. Palellessaan koira saattaa myös hakeutua lähelle omistajaansa lämpöä ja turvaa hakien, Milja kertoo.

Eastonin Mustissa ja Mirrissä koirille löytyy hyllykaupalla vaatevalikoimaa. Pelkästään vaatteen ulkonäön tai kivan kuosin perusteella ostopäätöksiä ei kuitenkaan kannata tehdä.

Koiran vaatetuksessa istuvuus on tärkeää, jotta vaate haittaa mahdollisimman vähän koiran liikkumista. Siksi on onni, että Mustin ja Mirrin myymälöihin voi tulla koiran kanssa sovitusreissulle. Milja huomauttaa, että vaatteiden koot ja mitoitukset vaihtelevat merkeittäin, joten sovittaminen ja vertailu kannattaa aina.

Mittaa koira niskasta tyveen

Jos vierailu liikkeessä ei koiran kanssa onnistu, kannattaa koira mitata ennen ostoksille tuloa. Kriittisin mitta on selän pituus, ja sitä varten koira tulee mitata niskasta hännän tyveen. Myös rinnan ja kaulan ympäryksen mittaaminen helpottavat vaatevalintoja. Ohjeet koiran mittaamiseen löydät TÄSTÄ.

Milja muistuttaa, että kaikilla Mustin ja Mirrin normaalihintaisilla tuotteilla on 2 viikon palautusoikeus, eli tuotteiden sovitus onnistuu myös kotona, kunhan tuotteista ei poista hintalappuja.

Istuvuuden lisäksi koiran vaatteita ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota materiaaleihin.

Lyhytkarvaiselle koiralle fleece saattaa tuntua piikikkäältä. Silloin päälle kannattaa valita neuletta tai tekokarvaa, jotka eivät imaise koiralta irtoavaa karvaa itseensä.

 Panosta koiran talvitakkiin ja sadetakkiin

Tärkeimmät hankinnat koiralle ovat hyvin istuva talvitakki ja sadetakki. Toppatakeista löytyy eri paksuisia versioita eri keleihin, mutta Etelä-Suomen talvessa pärjää hyvin yhdelläkin paksuudella. Hyvässä takissa on korkea kaulus, joka suojaa koiraa tuulelta ja viimalta. Kovemmilla pakkasilla tai hyytävällä sadesäällä takin alle voi pukea välikerraston tuomaan lisälämpöä.

Todella kylmäaralle koiralle sopiva malli talvitakin tai sadetakin alle puettavaksi. Takin pehmeä foliointi heijastaa kehon lämpöä.

Välitakki aktiiviseen menoon.

Turkin paksuuden lisäksi koiran lämmön tarpeeseen vaikuttaa koiran ikä. Yli 8-vuotiaat seniorikoirat palelevat herkemmin kuin nuoremmat hännänheiluttajat.

Sadetakkien vedenpitävyys vaihtelee jonkin verran. Miljan mukaan Rukan valikoimasta löytyy takuuvarma sadetakki myös kovaan sateeseen. Sadetakki on valmistettu samasta materiaalista kuin ihmisten klassiset Rukka-sadetakitkin

Tässä Feel Activen tuulen ja veden pitävässä takissa näkyvyyttä edistää oranssi huomioväri. 

Suojaa tassut suolalta ja pakkaselta

Pakkasella moni koira nostelee tassujaan kävellessään. Tähän syynä voivat olla jalkakäytäville levitetty suola ja sapelihiekka, tai lumipaakut, jotka tarttuvat tassujen väleissä oleviin karvoihin.

Paras tapa suojata arkoja tassuja, ovat tossut, jotka suojaavat niin kylmältä kuin ulkoiselta ärsytykseltäkin. Huono puoli tossuissa on, että koira kokee niillä kävelyn usein varsin epämukavaksi ­­– ja eipä ihme, kun oma yhteys maahan katoaa.

Oma koirani kanssa matka päättyi tässäkin kohtaa postilaatikolle, kun koirani vain nosteli tassujaan ja sitten kieltäytyi kävelemästä moisissa avaruusvarusteissa. Virhe oli, että lähdimme liikkeelle liian nopeasti.

Miljan mukaan tossuihin totuttaminen kannattaa aloittaa vähitellen tassu kerrallaan.

– Aloita harjoittelu kotona tukevalla alustalla, kuten matolla, jotta koira ei pääse liukastumaan. Liukastumisen kokemus on koiralle epämiellyttävä ja voi pahimmillaan aiheuttaa jopa venähdyksiä. Liukastelu saattaa myös pelästyttää koiran niin, että tossujen käyttämisestä tulee entistä hankalampaa.

Tossuja kannattaa kokeilla aluksi pelkästään etujalkoihin. Vahvista kokemusta positiivisesti ja anna koiralle runsaasti kehuja ja sen herkkunameja sen suostuessa pitämään tossuja jaloissaan. Tossut tulee kiristää tarpeeksi tiukalle, jotta ne istuvat koiran jalkaan napakasti. Esimerkiksi Rukan tossut ovat vetoketjujensa ansiosta helpompi pukea. 

Seuraavana päivänä harjoitusta voi jatkaa kokeilemalla tossuja samalla tekniikalla takajalkoihin ja lopulta kaikkiin jalkoihin. Ulos tossuilla kannattaa lähteä vasta kun koira hyväksyy tossut jalassaan ja pystyy liikkumaan niillä sisätiloissa nostelematta jalkojaan omituisesti.

Jos koirasi ei käytä tossuja, on tassut hyvä puhdistaa ja tarkastaa lenkkeilyn jälkeen. Mustissa ja Mirrissä tarjolla olevat tassuhoidot sopivat erityisesti pitkäkarvaisille koirille, joiden karvat yltävät tassuväleihin. Tassuhoidossa tassukarvat siistitään ja tassut rasvataan huolellisesti, mikä sekä suojaa että pehmentää niiden ihoa.

Heijastin ja huomiovalo ovat halpa henkivakuutus

Vaatteiden lisäksi talven pimeydessä tarvitaan heijastimia. Monissa koiravaatteissa heijastavia osia tai heijastimia on jo valmiiksi, mutta tarvittaessa Mustista ja Mirristä löytyy koirille monenlaisia heijastimia: panoja, nauhoja ja valoja.

Lisäturvaa koiralle huomiovalo, joka näkyy pimeässä ilman että siihen kohdistuu valoa. Huomiovalo on erityisen hyödyllinen silloin, jos koira jostain syystä pääsee karkuteille. Kirkkaan ja kauas näkyvän huomiovalon ansiosta autoilijat osaavat varoa koiraa nopeammin ja myös karkurin löytäminen on pimeässä helpompaa.

Koiran lisäksi ulkoiluttajien kannattaa valaista myös itsensä. Eastonin Mustista ja Mirristä löytyy monenlaisia huomioliivejä ja heijastimia myös kaksijalkaisille.

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.

Aiheeseen liittyen

Näin syödään vuonna 2024: Hyvää oloa, lohtua, perinteitä ja yhdessäoloa

Lohtruruokaa, yhdessä oloa, kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia – Näin syödään vuonna 2024

Hyllyjen välissä
09.01.2024

Mitä lahjaksi lapselle? – Tässä joulun parhaat lahjaideat Eastonista

Kauppakeskuspäällikkömme Olli ideoi lahjavinkkejä monen ikäisille lapsille ja eri kukkarolle – kaikki Eastonista.

Hyllyjen välissä
07.12.2023

Näin muotitrendit ja someilmiöt näkyvät Eurokankankaan kysynnässä

Millaiset trendit ja ideat vaikuttavat ompelemisessa tänä talvena? Kysyimme asiaa Eurokankaan valikoimat tuntevalta Minnalta.

Hyllyjen välissä
16.11.2023

Koiranpennut ja juniorit treenasivat Bisquit Match Showssa – Katso kuvakooste!

Karvakaverien näytöstreenit sujuivat vauhdikkaasti

Hyllyjen välissä
26.10.2023

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje