Iso H: Itä-Helsinki on mulle yhtä suurta takapihaa

Suomiräpin jättiläisiin kuuluva Iso H (Henrik Rosenberg) kokee olevansa onnekas, kun on saanut elää lapsuutensa luonnonläheisessä, mutta urbaanissa Itä-Helsingissä. Kiersimme Henkan kanssa mestat, jotka ovat vaikuttaneet vahvasti niin hänen elämäänsä kuin tuotantoonsakin. 

Tapaamispaikaksi olen valinnut Foxy Bear -pizzerian (Kettutie 2), jossa tapasin Henkan ensimmäisen kerran jo 90-luvun puolivälissä. Tuona päivänä satoi niin paljon, että autoista erotti vain ajovalot. Kun katsoin pizzerian ikkunasta ulos, näin sateen seassa hahmon, jolla oli lippiksen päällä huppari. Mietin, että kuka hullu lähtee tällä kelillä minnekään. Ilman sateenvarjoa.

Kimmo (vas.) ja Henkka nauttivat Foxy Bearissa miehekkäät annokset.

Vuosien aikana Foxy Bear on tullut Henkalle todella tutuksi.

Meidän vanha studio sijaitsi tässä kulman takana. Siksi Foxy Bearissa tuli käytyä 2000-luvun alussa enemmän kuin usein. Meillä oli ensin studio Erätorilla vanhan KOP-pankin talossa. Oltiin siinä varmaan vuosi ja sitten mentiin Kettutielle, jossa viihdyttiin yli seitsemän vuotta. Foxy Bear ei pelkästään tullut tutuksi itselleni, vaan kaikille meidän Rähinä Records -artisteillemme. Tämä on ollut oikea tukikohta meille.

Henkkaa voi kutsua itähelsinkiläiseksi, vaikka pari ensimmäistä vuotta kuluikin muissa maisemissa.

Syntymäni ensimmäiset pari vuotta asuimme Helsingin keskustassa Eerikinkadulla. Olohuoneemme ikkunasta näkyi hotelli Tornin kello, sellainen muistikuva mulla on. Muistan, että ajelin metallisen porttikongin rajaamalla sisäpihalla mun kolmipyöräisellä vauhdikkaasti kuin asfaltoidulla tiellä.

Helsingin keskustasta matka jatkui uudenlaiseen ja erilaiseen Itä-Helsinkiin, Herttoniemeen.

Varhaisin muisto taitaa olla vuodelta 1982, kun me muutettiin Herttoniemeen Hiihtomäentielle. Herttoniemen metroasema valmistui muuten samana vuonna.

Muistan, kun kävimme katsomassa tulevaa asuntoamme, ja ne seinän värit olivat ihan karmeat; ruskeaa ja mustaa. Mulla oli mukana pikkuauto ja juoksin tulevaan huoneeseeni, avasin vaatekaapin oven ja laitoin auton hyllylle. Päätin, että tähän alan keräämään näitä autoja. Oven sulkiessani totesin vaan, että tästä tulee mun huone.

Itään muutto on ollut Henkalle pelkästään hyvä kokemus.

Onneksi muutettiin itään. Mä koen, että olen onnenpekka kun olen saanut elää tällaisen nuoruuden, jossa luonto on ollut todella lähellä. Käytännössä mun lapsuudenkodin takapiha on ollut ihan valtava. Se oli makeeta kun luonto alkoi suoraan takapihalta. Kiipeilykallio takapihalla oli jo sellainen rikkaus, että tunsi olevansa todella onnekas.

Parasta idässä on, ettei täällä ole pelkkää urbaania tai pelkkää skuttaa, vaan kummastakin saa parhaat osat. Ollaan perheen kanssa vietetty Vartiokylässä viimeiset kymmenen vuotta paritalon puolikkaassa. Piti asustella siellä viisi vuotta, mutta tykättiin niin paljon, että oltiin pidempään. Työmatkani menee hyvin nyt, kun mun studio on Kalasatamassa, niin tiputan lapset tänne Hertsikaan kouluun samalla matkalla.

Pelkkä Herttoniemi ei vastaa Henkalle käsitystä idästä, vaikka hän siellä onkin aikaa kauan viettänyt.

Lapsuudessa tuli toki oltua enemmän oman kaveriporukan ja kaupunginosan sisällä, mutta kun ikää karttui, tutustuin muihinkin kaupunginosiin. Mulle Itä-Helsinki on kaikki yhtä kotipihaa. Mulla on aina ollut tunne, että tänne mä kuulun.

Kävelemme Henkan kanssa Herttoniemen metroasemalle, jonka vastapäätä sijaitsee yli 20 vuotta toiminnassa ollut Treffi Pub. Siellä hän tapasi nykyisen vaimonsa vuonna 2007. Kuva Itä-Helsingistä tiettyjen ihmisten mielikuvissa ihmetyttää Henkkaa.

On hämmentävää, että edelleen on tyyppejä keitä pelottaa, kun he tulevat itään. Mä en käsitä sitä. Tottakai aina tulee olemaan paljon ihmisiä, jotka uskovat tiedotusvälineiden pelon lietsontaan. Kuten tämä koronahysteria. Jengi on tosi helppo saada pelkäämään. Vuosikymmenet on puhuttu siitä, kuinka lähiöt olisivat vaarallisia tai että Itä-Helsinki olisi ghetto. Ei se pidä paikkaansa. Kun sä katsot vaikka väkivaltatilastoja, niin kaikkein vaarallisimmat alueet on ollut jo vuosia Helsingin keskustassa tai Punavuoressa.

Kuvan rakentumisen taustalla on Henkan mielestä selvät syyt.

Kun pienille asuinalueille on tungettu paljon kaupungin sosiaalista asumista tai vaikka kaupungin vuokrayksiöitä, niin siinä jo tavallaan luodaan sellaista gheton rakennusainetta. Kun huono-osaisia ihmisiä sullotaan yhteen taloon tai kortteliin, niin ei ole mikään ihme, että ongelmat keskittyy sinne. Se ei ole kuitenkaan koko Itä-Helsinki. Toivoisin vähän fiksumpaa asumispolitiikkaa. Sillä tavalla, että ihmisiä ripoteltaisiin ympäriinsä. Itse olen saanut elää sellaisessa paikassa, jossa on ollut kaikista eri tuloluokista olevaa jengiä. Kaikki ollaan voitu olla kavereita ja tultu toimeen keskenämme.

Uskon, että kaupunki elää sitä paremmin, mitä laajemmalle se levittäytyy. Olisi hienoa, jos turistit löytäisivät tänne eikä kaikki liikenne pohjautuisi Helsingin keskustan ja kauppatorin ympärille.

 Henkalla on myös kehitysehdotuksia, jotka tekisivät Herttoniemestä entistä eloisamman.  Niihin kuuluu esimerkiksi kunnon keikkapaikka liikenteen solmukohdassa.

Kun suositaan lähiruokaa, niin pitäisi myös suosia lähiviihdettä. Yö- ja iltameininki on selkeästi parantunut Itä-Helsingissä. Herttoniemi kasvaa kovaa vauhtia ja palvelut lisääntyvät. Isompi keikkapaikka vielä puuttuu. Herttoniemen metroaseman alue on vähän kuin Itä-Helsingin solmukohta, jonka kautta virtaa ihmisiä Laajasalosta, Roihuvuoresta ja Jollaksesta matkalla keskustaan. Suuri osa heistä menee metroaseman ohi. Logistisestikin se olisi hyvää aluetta tehdä isompi keikkapaikka, minne pääsisi helposti myös keskustasta.

Idässä on jo nyt kaupunginosapäiviä ja festareita, kuten Roihuvuori-päivät ja Herttoniemi Block Partyt. Isompikin festari voisi toimia, jos löytyisi hyvät järjestäjät ja sopiva paikka. Ehkä voisin itsekin esiintyä siellä, kunhan asiasta ensin vähän keskusteltaisiin.

Jatkamme Herttoniemi-kierrostamme Henkan nuoruutta kerraten. Seuraava pysähdyksemme on Majavatie 14.ta sijaitseva vanha hyppyrimäki, johon liittyy monenlaista muistoa.

Nykyään moni tuntee tämän paikan nykyään Majavatien portaina. Tässä juoksee paljon jengiä, kun on ihan uudet puuportaat. 1960-luvulla tästä on purettu iso hyppyrimäki. Täältä löytyy isot kiipeilykalliot ja olen mä tuota mäkeäkin laskenut pulkalla ja Stigalla ala-asteen aikoihin. Tästä Hyndän kalliolta löytyy yksi kieleke, jossa aikoinaan pidettiin nuotiota salaa. Se on sopivasti pois näkyvistä. Sinne pitää laskeutua oikeasta paikasta. Jälkeenpäin olen miettinyt, että aika riskialttiita paikkoja meillä on ollut nuoruudessa. Pudotus tuosta on kuitenkin aikamoinen, jos horjahtaa.

Lapsuuden jälkeen kallioille on palattu varttuneemmallakin iällä.

Kalliolta löytyy myös toinen nuotiopaikka, jossa ollaan myöhemmin pussikaljoteltu ja vietetty ihan koko yökin kesällä. Tehtiin notskiperunoita ja oltiin pöllitty jotain miestä vahvempaa juotavaa mukaan. Nyt aikuisella iällä olen näyttänyt nämä paikat myös vaimolleni ja lapsilleni. Todella tärkeä ja spesiaali paikka mulle.

Lähdemme Henkan kanssa kävelemään pitkin hiekkatietä ja muistelemaan aikoja, jolloin Suomi-räp oli kuumimmillaan. Ehkä on ihan aluksi kuitenkin hyvä muistella, että mistä kiinnostus musiikin tekemiseen alun perin alkoi.

Kaikki lähti Amiga 500-tietokoneesta, joka myöhemmin vaihtui PC:ksi. Kokeilun ja leikkimisen kautta itse opettelin kaiken.

Tyyliin, että mitähän tapahtuu, jos mä otan tuollaisen äänen ja laitan sen tuohon. Jaa, se kuulostaa tältä. Ok. Nykyisin saa kaikki maailman soundit käyttöön nettisivuilta 10–20 eurolla. Mun aikana hyvistä soundeista oli kuitenkin pulaa. Hyviä soundeja ihan etsimällä etsittiin. Se oli yksi iso tilkkutäkki, mitä kasattiin, kun etsittiin eri paikoista tai levyistä soundeja ja yhdistettiin niitä.

Vuodet 1995–1996 olivat tässä mielessä käänteentekeviä.

Silloin kehtasin ensimmäistä kerta soittaa biisejäni koulussa kavereille. Äänitin ne C-kasetille. Lisäksi lähdin Colorblind-musikaaliin mukaan tekemään siihen musiikkia ja tapasin Kimmon (Elastinen). Onnekkaat yhteensattumat ovat vieneet mua koko ajan eteenpäin.

Muistan itsekin, kuinka Henkka soitti eri biittejä ja taustoja ollessani hänen luonaan kylässä näinä vuosina. Lisäksi Henkalla käydessäni pääsin pelaamaan sen aikaista GTA:ta ja käymään Kiss FM Chatissa, jonne en kotoa päässyt. Henkan ja Kimmon yhtye Fintelligens, josta tuli lopulta Suomihiphopin kulmakivi, syntyi aikoinaan mielenkiintoisissa tilanteissa.

Ensin BMG-levy-yhtiö haki suomalaista vastinetta ruotsalaiselle Petter-nimiselle räppärille ja he olivat kiinnostuneita meistä. He tykkäsivät kappaleestamme, mutta olisivat halunneet tuottaa sen omalla tavallaan uusiksi. Sen jälkeen Sony kiinnostui meistä ja mietimme, kiinnostaako sinne edes mennä käymään, jos on samanlainen meininki. He olivat kuitenkin heti kättelyssä kiinnostuneita ja kyselivät, mikä meidän kappaleista julkaistaisiin ensimmäiseksi. Meillä oli tuolloin kolme kappaletta mukana.

Miehet päättivät kuitenkin  pyytää lisäaikaa uusien biisien säveltämiseen. Heidän mielestään nuo biisit olivat jo vanhoja ja heillä oli kova into esitellä osaamistaan. Voittamaton-kappaleesta tuli heidän ensimmäinen singlensä.

Mulla oli Voittamattomasta prototyyppi tehtynä. Päätettiin Kimmon kanssa, että tämä on nyt se biisi. Mentiin sen kanssa sinne Sonylle ja sanottiin, että nyt meillä on teille se, mitä te olette odottaneet. He sanoivat kappaleen kuunneltuaan, että pitäisiköhän sitä kuitenkin soittaa Maki Kolehmaiselle (tuottaja mm. Aikakoneen takaa), että saataisiin tähän kappaleen kertosäkeeseen vähän lisää tunnistettavuutta.

Elastinen (vas.) ja Iso H perustivat Fingelligensin 90-luvun lopulla.

Kaksikko päätti, että nyt ei soitella mihinkään, vaan lähdetään studioon miksaamaan kappale valmiiksi.

TT Oksalan kanssa mentiin studioon. Meillä ei vielä ollut Sonyn kanssa sopimusta, mutta olimme kerryttäneet heille jo aika paljon laskua kaikesta mahdollisesta. Allekirjoitimme sopimuksen syksyllä 1999, samalla kun kappale oli jo masterointivaiheessa. Meni ainakin puoli vuotta siitä, kun Sony olisi ollut valmis julkaisemaan minkä tahansa esittelemistämme kappaleista siihen, että saimme Voittamattomasta sellaisen, kun halusimme.

Kun Fintelligensillä oli kolme kultasingleä kasassa – Voittamaton, Kellareiden kasvatit ja Stockholm–Helsinki – Sonylta sanottiin, että tehkää meille aina kolme Stockholm–Helsinki-kappaletta, niin saatte tehdä lopun albumin niin kuin haluatte.

Fintelligens ei koskaan hakenut supersuosiota, jonka se kuitenkin sai. Bändi otti tilaisuuden vastaan ja halusi vain päästä tekemään omanlaistaan musiikkia. Fintelligens nähdään todennäköisesti vielä lavalla joskus tulevaisuudessa. Ainakin tällaisissa nostalgiatyylisissä tilaisuuksissa. En tiedä vedetäänkö uusia kappaleita enää. Sekin on toki mahdollista. Katsotaan kun aika on oikea.

Fintelligensin kaksikosta Kimmo on nykyisin yksi Suomen menestyneimmistä räppäreistä. Henkka taas on tunnustettu miksaaja ja tuottaja. Vuonna 2007 Henkka julkaisi soololevyn, jolle hän teki lähes kaiken itse.

Edelleen levyllä on paljon asioita, jotka allekirjoitan, mutta ei mulla enää ole samanlaista angstia. Mulla ei ole niin synkkiä ajatuksia ja viboja ollut enää moneen vuoteen. Levy oli kuitenkin rehellinen kuva mun elämästä silloin. Nykyisin tekisin varmaankin positiivisemman levyn.

Kun puhutaan Suomihiphopin nykytilanteesta, on Henkalla siihen rehellinen vastaus.

Suomihiphopista puuttuu nykyään aika paljon sitä, miksi itse siihen rakastuin. Tuntuu, että nykyisin vellotaan aika paljon omissa fiiliksissä. Tehdään sellaista emoräppiä ja puhutaan vaan tunteista. Se ei puhuttele mua. Musassa pitäisi olla vähän enemmän kapinallisuutta. Onneksi heitäkin vielä löytyy, jolla tämä kuuluu.

Nykytilanne näyttää kuitenkin valoisammalta.

Onneksi nykyisin on SuomiRäp-radiokanava ja tilanne on parantunut, kun siellä soi ihan oikeitakin räppibiisejä. Vielä ihan vähän aikaa sitten oli tilanne, jossa ihan menestyneenkin räppärin biisit eivät soineet millään radiokanavalla, vaan biisejä pystyi vaan striimaamaan Spotifystä tai Youtubesta.

Olemme päässeet tien päähän, niin itse hiekkatiellä kuin myös haastattelussamme. Itä-Helsingillä on selkeästi monta tarinaa ja useat kasvot.

Itä-Helsinki ja Herttoniemi ovat mukana mun musiikissa. Ehkä tiikeri ei pääse raidoistaan. Olen miettinyt aina välillä, että onko se ollut tietoista liekittämistä, kotiseuturakkautta. Onhan se kaunis asia ja miksi siitä ei sitten kirjoittaisi riimejä. Kun mietin omaa tuotantoa taaksepäin, siinä tosi paljon kohtauksia idästä. Biisi siellä ja toinen täällä. Kokonaisia biisejäkin kuten Hki 80.

“Oon Itä-Helsingist tarkemmin Länsi-Herttoniemest
Se jannu mertiksen vierest kolmevuotiaast asti
Saan viettää loppuelämäni tääl toivottavasti
Oo varovainen helposti riippuvaiseks tulee
Helsinki 80, niinku mun kädessäki lukee
Se ei oo vuosiluku vaan postinumero
Sivu 31, ruutu d4, puhelinluettelost”

Henkan top 3 kaikkien aikojen hiphop-kappaleet
  • Pete Rock & C.L Smooth: Carmel city
  • Nas: The World is yours
  • Tribe Called Quest: Check the rhyme
Kimmo Sainio

Kimmo Sainio on radiosta tunnettu itähelsinkiläinen toimittaja ja mediavaikuttaja. Idässä hän tykkää bongailla uusia paikkoja lenkkarit jalassa ja luurit korvilla. Eastonin sivuilla Kimmo jututtaa itähelsinkiläisiä taiteilijoita ja muita kulttuuri-ihmisiä sekä asioi kauppakeskuksemme liikkeissä.

Aiheeseen liittyen

Massia itään! Äänestä Itä-Helsingin parasta toimijaa!

Sitä itää -äänestyksemme on käynnissä. Äänestä suosikkiasi Itä-Helsingin ykköstoimijaksi.

Sitä itää
21.11.2023

“Keijo-olut herättää porukoissa vahvoja tunteita”

Keijo. Ihan peruskaveri Kontulasta.

Mun itä
03.03.2022

Pulkkailu on loistavaa koko perheen puuhaa talven ihmemaassa

Pakkaskuu pistää parastaan ja sen ansiosta Itä-Helsingin pulkkamäkiin on saatu loistavat laskukelit. Hae pulkat ja laskuvehkeet Eastonista ja suuntaa mäkeen.

Neuvosta vaari
18.01.2022

Kiitos että kävit! Näin sujuivat Eastonin kuplivat juhlat

Idän arjen sankari juhli viikonloppuna syntymäpäiviään ja mukava fiilis täytti kauppakeskuksen lattiasta kattoon.

Hetkiä idässä
12.10.2021

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje