Itä-Helsinkiin palannut Kimmo Sainio: Nykyään itä edustaa minulle rauhaa

Juoksun ilon vasta aikuisena löytänyt Kimmo Sainio juoksee ympäri vuoden ja oikein innostuu huonosta ilmasta. Itä-Helsingin rantaviivaa seurailevia juoksulenkkejä rytmittää musiikki, joka liittyy sekä Roihuvuoressa vietettyyn räppi-nuoruuteen että työhön dj:nä ja toimittajana.
Idässä sinuun törmää varmimmin lenkillä eikä lumituiskukaan ole este lähtemiselle. Mikä juoksussa kiehtoo?

– Juostessa on läsnä erityinen vapaus. Ajatukset leijailevat mukavasti ja etenkin pitkällä lenkillä ehtii miettiä kaikki asiat lävitse.

Koulun liikuntatuntien Cooperin testien jättämien traumojen takia vihasin juoksua 29-vuotiaaksi asti. Lopulta löysin lajin ystäväni avulla ja nyt haluan innostaa muitakin juoksemaan. Teen parhaillani dokumenttia siitä, miten eri vuodenajat vaikuttavat juoksemiseen.

Juoksen toukokuussa viidennen maratonini ja valmistun siihen juoksuopettajan johdolla. Kun on selkeä juoksuohjelma, ei lenkille lähtöä tarvitse sen kummemmin miettiä. Juoksen innolla ympäri vuoden. Talvella lenkille lähtö tuntuu vähän kuin lähtisi sotaan ja suojautuisi keliä vastaan uniformulla, joka päällä vedot onnistuvat hyvin pakkasessa tai lumimyrskyssä. Kevättä kohti tulokset paranevat, kun voi vähentää vaatekerroksia.

Juoksua pidetään usein vähän yksinäisenä puuhana, onko se sitä sinulle?

 Tavallaan kyllä, mutta Helsinki Social Runners (HSR) -juoksuklubin kautta olen löytänyt myös lajin sosiaalisen ulottuvuuden. Porukassa juoksemisen ideana on, että tahti pidetään sellaisena että pystytään puhumaan, eikä ketään jätetä joukosta.

Tykkään kutsua keskustakavereitani itään juoksemaan, jotta voin esitellä heille upeita maisemiamme. Yksi lempireiteistäni kulkee merenrantaa pitkin Viikistä Marjaniemeen (alla) ja sieltä Aurinkolahteen ja Uutelaan.

Kävit koulusi Roihuvuoressa, mutta muutit sen jälkeen keskustaan. Mikä toi sinut takaisin itään?

 Muutimme itään vaimoni kanssa neljä vuotta sitten, kun löysimme kivan asunnon Marjaniemen ja Itiksen rajalta, aivan Eastonin naapurista. Vaimoni ei olisi halunnut tänne idän huonon leiman takia, mutta kun menimme katsomaan nykyistä asuntoamme, se vain tuntui heti hyvältä. Parvekkeelta avautuu näkymä siirtolapuutarhaan ja vanhempani asuvat ihan lähellä. Marjaniemen rantojen myötä myös merestä on tullut tosi meille tärkeä.

Nykyään keskustasta on todella mukavaa hypätä metroon ja ajaa takaisin idän rauhaan.

Itä-Helsinki on myös muuttunut paljon. Lapsuudessani monilla alueilla oli hurjaa, mutta nyt nekin alueet ovat siisteytyneet ja itää myöskin kehitetään ihan eri tavoin kun ennen. Esimerkiksi Itäkeskuksen suhteen kaupungilla on suuret suunnitelmat.

Roihuvuoren vesitorni kuului Kimmon nuoruuteen monessa roolissa.

Kuinka erilaiselta Roihuvuori näyttää silmissäsi nyt, verrattuna nuoruuteesi? Vieläkö lempipaikkasi ovat olemassa?

Käymme kesällä Roihuvuoren koriskentällä pelaamassa samalla vanhalla koulukaveriporukalla, jolla pelasimme 90-luvun alussa. Kenttä näyttää samalta kuin silloinkin, mutta pian se on tarkoitus kunnostaa. Myös ikoninen vesitorni on yhä paikallaan.

Vesitorni on minulle tärkeä toteemi, jonka juurella on tullut haaveiltua, unelmoitua tulevaisuudesta ja tehtyä ensimmäiset alkoholikokeilutkin.

Tornin juurelta aukesi hieno näköala moneen suuntaan, mutta samalla lähellä oli kaikki tarpeellinen.

Kun olin pieni, tornissa loisti keltainen valo ja torni näytti ihan ufolta tai lentävältä lautaselta. Se sai miettimään monenlaista.

Millaisia koulukaverisi olivat ja mikä teitä yhdisti?

 Kuudennella minua kutsuttiin Räppi-Kimmoksi, koska meillä näkyi MTV ja Supers Channel, jotka eivät näkyneet kaikilla. Nauhoitin sieltä uutta musaa ja aloin soittaa sitä koulussa. Niin pystyin aivopesemään muita musallani. Yksi uhreistani oli vuoden nuorempi Asa, joka vuonna 2001 julkaisi Roihuvuoreen sijoittuvan Punainen tiili -esikoislevynsä Avain-nimellä. Kuulin myös Voittamattoman instrumentaalin ensi kertaa Henkan (Fintelligensin Henrik “Iso H” Rosenberg) kotona pari vuotta ennen sen julkaisua.

Oli makeeta olla kokemassa suomihiphopin nousu alusta alkaen. Vaikka itse keskityin enemmän musan kuunteluun, huomasin että minulla on erinomainen rytmitaju, sillä opin esimerkiksi soittamaan rumpuja pelkästään kuuntelemalla. Harrastin nuorena street dancea ja voitin Voitin hip hopin pääkaupunkiseudun mestaruuden vuosina 1997 ja 1999. Kun tanssiminen jäi, musiikkikiinnostukseni kohdistui dj:n hommiin, joita olen tehnyt nyt 24 vuotta.

Aloitin dj-keikkani nuorisotaloilla ja sieltä päädyin soittamaan ravintoloihin ja radion. Ensimmäinen radioni oli Metro FM, ja sen jälkeen olen työskennellyt Suomi Popin ja HitMixin juontajana. Viimeiset kolme vuotta olen muun muassa juontanut kanavalla DJ Kiten Levylaukku -ohjelmaa. Nyt mietin, mitä onkaan edessä seuraavaksi.

 

Montako levyä hyllystäsi löytyy?

 Vaihdoin irtokarkit vinyyleihin kuudennella luokalla, jonka jälkeen niitä on kertynyt yli tuhat. Kun jouduin koronan takia tekemään radiolähetystä kotona, vinyyliseinä tarjosi siihen hyvän akustiikan.

Hip hopin kautta eteeni avautui koko mustan rytmimusiikin maailma. Nykyään kuuntelen kotona monipuolisesti kaikkea hip hopista klubimusaan ja jazzista ja bossanovaan.

Treenatessa luureissa toimivat hip hop, rock ja klubimusa, jossa saan energiaa. Poimin peruslenkkien soittolistoille monen tempoista musiikkia, mutta vain sellaisia kappaleita, joihin en usko voivani kyllästyä. Maratoneja varten teen aina uuden listan, jolla nostattava biitti kuljettaa askelta eteenpäin.

Kimmon parasta juuri nyt

Calvin Harris: Funk Wav Bounces Vol. 1

– Rento levy, joka sopii kaikkiin tilanteisiin.

Dua Lipa: Future Nostalgia

– Viime vuoden paras pop-albumi. Ei yhtään täytebiisiä.

Fintelligens: Renesanssi

– Ilmestyi ensimmäistä kertaa vinyylinä viime vuonna, kun levyn alkuperäisestä ilmestymisestä tuli kuluneeksi 20 vuotta. Kuulostaa edelleen todella hyvältä.

Avain: Punainen tiili

– Levy täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Tulossa uusinta julkaisu vinyylille. Aina ajankohtainen.

Foo Fighters : One By One

– Koska levyllä on yksi kaikkien aikojen parhaita rock-kappaleita: All My Life

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.

Aiheeseen liittyen

”Apteekkityö on ollut aina suurin intohimoni” 

Marjaniemessä asuva Taru Pietiläinen aloitti uutena apteekkarina Eastonissa.

Hyllyjen välissä
04.03.2024

Eastonin BiBi-ravintolassa koet persialaiset maut aidoimmillaan

Persialainen BiBi-ravintola tarjoaa makuja, jotka tuovat ihmiset yhteen.

Minun reseptini
21.02.2024

King Kebab saapui Eastoniin! Testaa nämä annokset!

Suomen kovin kebabravintolaketju King Kebab on saapunut Itäkeskukseen! Löydät ravintolan Kauppakartanonkadulta Eastonin katutasolta.

Minun reseptini
03.05.2023

Anne Kontulasta: talviuinti vahvistaa luontoyhteyttä

Omat rajat, läsnäolo, rauhoittuminen ja luontoyhteys ovat talviuinnin parhaita hyvinvointivaikutuksia. Talviuintia viikottain harrastavan Annen mukaan myös flunssat ovat pysyneet poissa.

Summeri soikoon!
30.01.2023

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje