Kesä on grillijuhlien sesonkia. On taas aika laittaa grilli pauhaamaan!

Kun agendalla ovat grillijuhlat, ovat uudet perunat ja vihannesvartaat lyömätön parivaljakko. Näillä ohjeilla loihdit kesäherkut pöytään vaivattomasti.

Autoradiossa soi Pitkä kuuma kesä, ja moottoritie on kirjaimellisesti kuuma. Kesällä koko Suomi käy verkkaisemmassa tahdissa. Elokuun aurinkoisiin päiviin kuuluvat piknikviltit, kiireettömät kesäillat ja grillijuhlat, joiden jälkeen ei tarvitse palata kotiin nakkikioskin kautta.

Tänään on minun vuoroni emännöidä grillijuhlia. Työnnän ostoskärryjä pitkin Eastonin käytäviä ja silmäilen tarjouksia. Jos olisin ollut kaukaa viisas, olisin tilannut ruokaostokset suoraan kotiini K-ruoka.fi -palvelun välityksellä, mutta tällä kertaa olin jotain muuta.Olen päättänyt loihtia vierailleni perinteisiä ja helppoja kesäruokia, jotka maistuvat jokaiselle. Useamman ruokalajin menu-listaltani löytyy salaatin, uusien perunoiden ja makkara-vihannesvartaiden lisäksi perinteinen mansikkapiirakka. Kaikki ruoat ovat sellaisia, joiden tekeminen ei vaadi pitkää pinnaa tai kokin ammattia.

Tarjousten perässä

Mitä kauemmin katselen kassojen edessä olevia jonoja, sitä kiivaammin haluan pysytellä hyllyjen katveessa ja tehdä heräteostoksia. Kyllä kai sitä ihminen aina käsipyyhkeitä tarvitsee, kun halvalla saa. Punaiset alehintalaput päättävät, mihin suuntaan ruokakaupassa liikun. Onneksi kärryihin mahtuu muutakin kuin perunasäkkejä.

Käsipyyhkeet toimittavat tyynyn roolia, kun pinoan niiden päälle paprikan, kesäkurpitsan ja mansikkarasian. Käsissä oleva kauppalista tulee tarpeeseen. Tänään ei ole syytä unohtaa mitään. Ei grilli-juustovadelmasalaattiin tarvittavaa vesimelonia, eikä vartaisiin tulevaa kesäkurpitsaa. Koska en halua käyttää juhlien jälkeistä aamua tiskaamiseen, poimin mukaani palmunlehdistä valmistettuja kertakäyttöastioita, joihin sopii mikä tahansa lautasliina. Värivaihtoehtoja on tarjolla runsaasti, mutta päädyn valitsemaan matkaani palan klassista Marimekkoa. Vieressä olevat kattausasetelmat saavat pääni kääntymään. Pitäisikö ostaa samalla vähän Iittalaa tai Arabiaa? Ei ei ei, nyt keskitytään niihin grilliruokiin.

Kiertelen kauppalappu kädessäni osastolta toiselle kuin olisin Muuttuva labyrintti -pelissä. Palaan hedelmä- ja vihannesosastolle kerta toisensa perään, kunnes en enää unohda mitään. Ennen jonoa tartun vielä neilikkakimppuun, jonka tungen hetkeksi kainalooni. Mitä ei Eastonin Cittarista löydä, sitä ei tarvitse. Kun pääsen takaisin jonoon, edessäni on enää kaksi ihmistä. Pahin ruuhkapiikki sammui sillä välin, kun keräsin askeleita leipäosaston ja maitohyllyjen välillä.

Postin kautta grillin luo

Eastonin Citymarket täyttää kaikki ruokakauppakriteerini, sillä saan saman katon alta kaiken tarvitsemani. Ruokaostosten jälkeen päädyn Mustiin ja Mirriin, josta hankin koiralleni ison säkin evästä. On vaikeaa olla ostamatta mukaan värikkäitä uimaleluja hännänheiluttajalle, joka rakastaa uimista. Lelujen sijaan pidättäydyn käytännöllisyydessä ja kerään kassalle kokoelman vihreitä ja vaaleanpunaisia koirankakkapusseja. Niille löytyy aina käyttöä.Vaikka ostoskärryt alkavat täyttyä uhkaavasti, kipitän vielä Alkoon. Grillijuhlat eivät täytä osallistujien vaatimustasoa ilman erikoisoluita ja valkoviiniä. Myyjän ansiokkaan toiminnan ansiosta löydän etsimäni yllättävän vikkelästi. Pullot päätyvät ostoskorin kautta liukuhihnalle, ja sieltä muiden ostosten seuraksi. Enää postipaketti mukaan, niin pääsen kurvaamaan parkkihallilta kotia kohti. Onneksi matka on lyhyt.Kotona asettelen ruoka-arsenaalini suoraan keittiön työtason päälle. Grilli on jo kuumenemassa, joten pääsen suoraan pilkkomishommiin. Tuntia myöhemmin terassilla alkaa näyttää siltä, että ensimmäiset vieraat voivat saapua.

Mitä pidemmälle ilta ehtii, sitä selvempää on, että mansikkapiirakasta ei jää muruakaan jäljelle.

Jennan Kesämenu

(Klikkaa otsikkoa niin löydät reseptin)

Grillijuusto-vadelmasalaatti

Uudet perunat

Makkara-vihannesvartaat

Mansikkapiirakka

 

Jenna Lehtonen

Jenna Lehtonen on itähelsinkiläinen toimittaja ja valokuvaaja, joka pitää ihmisistä, jotka erottuvat tapetista. Itä-Helsinki -sivustoa päätoimittava Jenna tuottaa Eastonille Summeri soikoon -juttusarjaa, jossa hän vierailee ihmisten kotona.

Aiheeseen liittyen

Mellunkyläläisen pariskunnan Suomen kaunein koti -asuntoa ei ole täytetty turhalla tavaralla

Mellunkylässä asuvat Iiro ja Kadri pääsivät Suomen kaunein koti -ohjelman finaaliin – Unelmakoti löytyi paluumatkalla asuntomessuilta.

Summeri soikoon!
13.10.2021

”Kannattaa ottaa riskejä ja tehdä sitä, mitä rakastaa” – Itähelsinkiläinen taiteilija Johanna Witick kannustaa oman tien kulkemiseen

"Innostun kaikesta oudosta ja omituisesta. Mitä kummempaa, sen parempi", itähelsinkiläinen taiteilija Johanna Witick sanoo.

Summeri soikoon!
29.09.2021

Näin idässä pukeudutaan syksyllä – Pukeutumisasiantuntija bongasi Itä-Helsingin tyyliniekat

Pukeutumisasiantuntija Milla Vilska kertoi näkemyksensä Itähelsinkiläisestä tyylistä.

Summeri soikoon!
17.09.2021

Villa Wuoriossa on pitkästä aikaa elämää

 Livemusaa, kirppiksiä, joogaa ja lähiruokaa. Laajasalossa pitkään tyhjillään ollut Villa Wuorio sai uudet yrittäjät.

Summeri soikoon!
03.09.2021

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje