Kotipizzaa, ananaksella vai ilman?
Kotipizzan kinkku-ananas -täyteyhdistelmä iskee sekä aikuisiin että lapsiin, mutta aikuiset lisäävät sekaan vielä aurajuustoa. Eastonin Kotipizzan uuden yrittäjä Panu Nikoskisen mukaan pizzaan ei vaan voi kyllästyä.
Mitä olet oppinut pizzan valmistuksesta, Eastonin uusi Kotipizza-yrittäjä, Panu Nikoskinen?
Kaikki lähtee pohjasta. Kun aloitin, taikinan käsittely oli tosi hankalaa ja pohjaan tuli helposti reikiä. Taikinan pyöritys vaatii sorminäppäryyttä ja kun oikea tuntuma löytyy, se onnistuu vaikka silmät suljettuna.
Myös pizzalapion käyttö vaatii omat niksinsä, sillä aluksi pizza karkaa siltä helposti. Pizzan paiston perustaidon oppii parissa kuukaudessa, mutta taidot hioutuvat kohdalleen parissa vuodessa.
Miten päädyit Kotipizza-yrittäjäksi?
Tein aiemmin varastohommia ja yhtenä päivän vuonna 2012 näin Metro-lehdessä ilmoituksen, jossa haettiin Kotipizza-yrittäjiä.
Työ vaikutti sopivalta, joten menin haastatteluun ja soveltavuustesteihin, ja parin kuukauden päästä olin jo avaamassa omaa ravintolaa. Ensimmäinen ravintolani avasi Malmilla ja nykyään pyöritän ravintoloita myös Myllypurossa, Roihikassa sekä nyt myös Eastonissa.
Tykkään yrittäjyydestä, koska siinä voin vaikuttaa toimintaan kaikilla tasoilla. Pomona haluan olla mahdollisimman hyvä.
Mitä pizzaa menee eniten?
Vaikea sanoa, mutta Americanaa menee paljon. Siinä on kinkkua ja ananasta, kuten lasten suosimassa Tropicanassakin, mutta aurajuusto antaa sille vielä reilusti lisämakua. Erityinen työmiesten suosikki on Lihamestari, jossa on viittä eri lihaa. Myös salaatilla täytetyt kotzonet ovat tosi suosittuja.
Mikä on oma suosikkisi?
Se on vaihdellut chilimajoneesilla ja tuoreella valkosipulilla maustetusta kanakotzonesta, salami-oliivi-punasipuli-kana -täytteillä maustettuun Fantasiaan. Tällä hetkellä suosikkini on pekoni-barbeque (kuvassa), johon lisään myös tuoretta valkosipulia.
Pizzaa onkin tullut syötyä. Laskin, että söin viidessä vuodessa yli 700 pizzaa. Siihen ei voi kyllästyä, koska raaka-aineita on niin helppo vaihdella.
Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.