Kuhan on kuhaa ja palvelu pelaa

Monipuolisen valikoiman lisäksi Eastonin kalatiskin bravuuri on hyvä palvelu. Mitä kalatiskillä turistaan, kalapäällikkö Mirno Kivilahti?
Moi Mirno. Millaisia asioita kalatiskillä kysellään?

Eniten kysellään kalojen tuoreudesta ja pyydetään valmistusvinkkejä, kuten paistoaikoja tai ideoita siitä, mitä kalan kanssa kannattaa tarjota. Monia kiinnostaa myös, paljonko missäkin kalassa on ruotoja.

Myös tuotetoiveita tulee paljon, paljon kysellään esimerkiksi Inarin siikaa ja muita kotimaisia kaloja. Toteutamme toiveita saatavuuden mukaan. Käytämme yhtä paikallista kalastajaa, mutta muuten kalat tulevat ympäri Suomea.

 Millä tasolla on itähelsinkiläisten kalatietous?

Vanhemmat asiakkaat suosivat kotimaisia järvikaloja, kuten kuhaa haukea, lahnaa ja ahventa, joita he ovat ehkä pyytäneet itsekin. Nuoremmat taas tuntevat paremmin ulkomaalaisia kaloja, koska he ovat katsoneet Masterchefiä. Moni innostuu kokeilemaan esimerkiksi turskan kieltä tai merikrotin poskea, joka on erittäin maukasta. Suosittuja ovat myös pallas, mustekala ja muut äyriäiset.

Jos taitojaan haluaa haastaa Masterchef-tyyliin, mitä suosittelet?

Suurin osa kaloista on melko helppo valmistaa, mutta tonnikalapihvi on helppo vetää harmaaksi. Sen kanssa pelkkä pannulla käyttäminen todella riittää. Myös kokonaisen mustekalan valmistaminen keittämisineen vaatii jonkin verran osaamista. Meiltä tosin saa lonkeroita myös valmiiksi keitettynä.

Entäs jos haluan varmasti onnistua?

Paistaisin lohta, kuhaa tai vaikka ahvenia nahkoineen. Juuri nyt suosittelisin viileässä vedessä uinutta kuhaa tai siikaa kanttarellikastikkeen kanssa. Sillä on vaikea mennä pieleen.

 Simpukoiden syöntiin liittyy muistisääntöjä, joista kukaan ei muista. Yksi niistä on, että simpukoita tulee syödä vain kuukausina, joiden nimessä on R-kirjain. Onko kaloilla omaa satokalenteria?

Ranskassa ja Belgiassa ajatellaan, että paras aika syödä simpukoita on syyskuusta huhtikuuhun (eli septembresta avrilliin). Kalojen kohdalla saatavuus on paras keväisin ja syksyisin, jolloin kalat liikkuvat eniten. Pisin kausi on Lapissa, jossa vedet ovat myös kesällä viileimpiä.

 Mistä aloittaa, jos äyriäisneitsyys on vielä tallessa?

Helpoimpia ovat varmasti tiikeriravun pyrstöt tai jättirapuvartaat, joista saa hyvää grillissä. Ostereiden kanssa sen sijaan riittää hyvin pelkkä sitruuna ja ripaus tabascoa.

 Millaisia palveluita teiltä saa?

Fileeraamme, perkaamme ja suomustamme kalat pyydettäessä. Roippeet kannattaa ottaa mukaan, sillä niistä voi keitellä herkullisen liemen.

 

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.

Aiheeseen liittyen

“Merelle on raivattava aikaa”. SUP-lauta vie vesille lempeästi

– Laudalla pääsee helposti upeisiin paikkoihin, joihin ei muuten pääsisi. Samalla näkee luontoa uudella tavalla ja kun vesi on kirkasta, tuntuu kuin lentäisi, Sakari summaa SUP-lautailun iloja.

Hyllyjen välissä
06.07.2021

Kesän kuumimmat hiustrendit luottavat retroon: säväytä takatukalla tai avaruussaparoilla!

Millaiset hiusmallit ja -värit kääntävät katseita tänä kesänä ja miten syntyy huoleton ja hyvinvoiva kesätukka?

Hyllyjen välissä
15.06.2021

Kierrätyspisteemme laajentui. Käy myös moikkaamassa älyroskistamme, joka tamppaa maskisi sisuksiinsa

Nakkaa käytetty maski älyroskikseen ja lajittele jätteet kierrätyspisteellämme kätevästi kauppareissun yhteydessä.

Hyllyjen välissä
28.05.2021

Hyvinvointia meille ja rakkaille lemmikeille

Hyvinvointiin ja lemmikkieläinten hoitoon liittyvät osastot ovat saaneet ansaitsemansa tilan ja puitteet Eastonin K-Citymarketista. Tule ihastelemaan uudistunutta hyvinvointiosastoa.

Neuvosta vaari
19.03.2021

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje