Mitä tarjota pikkujouluissa?

Rennot pikkujoulut syntyvät nyyttäriperiaatteella, jolloin jokainen tuo mukanaan sitä mistä tykkää. Varmoja valintoja pikkujoulupöytään ovat glögi, näyttävä juustotarjotin ja torttutaikinasta helposti syntyvät napostelevat.

Nyt on vuoden pimein aika käsillä. Räystäisiin piiskaa sade ja kumisaappaille on käyttöä lähes joka päivä. Onneksi pääsemme viettämään pikkujouluja, joihin kuuluvat rento yhdessä olo ja helpot syötävät.

Sytytä kynttilät ja sammuta valot, niin ei tarvitse edes siivota. Tarjottavat syntyvät suhteellisen sukkelaan, kun käytämme puolivalmisteita ja juustot isketään pöytään suoraan kaupan juustotiskiltä.Juustotarjottimesta saat näyttävän ja houkuttelevan kokonaisuuden helposti. Valitse pari kolme lempijuustoasi, eikä enempää tarvita.

Itse koostan juustotarjottimen valitsemalla yhden todella voimakkaan juuston ja joukon lempeämpiä. Juustot kannattaa ottaa ajoissa huoneenlämpöön temperoitumaan, jolloin niiden aromit pääsevät oikeuksiinsa. Juustojen kanssa sopivat erinomaisesti paahdetut, hunajalla maustetut pähkinät, jotka on helppo valmistaa. Makeutta tuomaan tarjottimelle voi asettaa vähemmän happoisia hedelmiä ja marjoja. Myös hillot sopivat hyvin kovien juustojen seuraksi. Valikoi tarjottimelle vielä muutamia eri keksejä ja näyttävä juustotarjotin on siinä. K-ruoka sivustoilta löytyy hyviä vinkkejä juustotarjottimen kokoamiseen.

Juustoja kannattaa toki yhdistellä rohkeasti maistellen myös hieman vieraampia makuja. Kaupan juustomestarit kertovat mielellään vinkkejä ja suosituksia. Heillä on taitoa kertoa eri juustojen tarinaa ja minkälaisilla juustoilla saa luotua lautaselleen erilaista makumaailmaa.Lapsia ajatellen valikoin juustotarjottimelleni ranskalaista valkohomejuustoa Brietä, joka on kermaisen täyteläistä.

Meillä herätti hilpeyttä, kun nuorimmainen nuuhkaisi erästä juustopakettia ja vertasi sitä sukkahikeen, mutta se siitä. Useasti juustotarjotin onkin enemmän aikuisten mieleinen tarjottava.

Morbier eli tuhkajuusto tulee Ranskan Alpeilta Morbier-nimisestä kylästä. Sen tuntomerkki on juustokiekon keskellä kulkeva tuhkaraita. Juuston maku syvenee sen kypsytysasteen mukaan. Ulkonäkönsä puolesta juusto näyttää kivalta tarjottimella. Sveitsiläinen Appenzeller-juusto on lehmänmaidosta valmistettu monikäyttöinen juusto, jonka kypsyysaste vaihtelee miedosta aromaattisempaan.Mitä runsaammin tarjottimen täyttää eri herkuilla, sitä näyttävämpi on lopputulos. Juustojen lisäksi tarjottimella oli persimon hedelmää, luumuja, päärynää, tummia viinirypäleitä ja valmista Pirkka luomu appelsiinimarmeladia. Lisäkkeeksi paahdoin pähkinäsekoitusta ja kuorellisia manteleita pannulla muutaman minuutin ja päälle valutin hunajaa. Pähkinät säilyvät lasipurkissa helposti monta viikkoa ja ovat kiva tuominen, vaikka juuri pikkujouluihin. Jotkut jaksavat tehdä myös glögin itse, mutta me oikaisimme tällä kertaa myös tässä. Kauppojen glögivalikoima alkaa olla jo huima ja onkin kiva maistella vaaleita sekä tummia glögejä.

TARVITSET:

  • pähkinäsekoitusta
  • manteleita
  • hunajaa

Onneksi nykyään kaupasta saa helpolla kokoelman erilaisia keksejä valmiiksi pakattuina. Esimerkiksi Kantolan Viisi keksiä – kokoelma tarjoaa moneen makuun sopivia keksejä. Olen erityisen ihastunut Kantolan spelttikekseihin, sillä niiden suolainen maku sopii täydellisesti eri juustojen ja hedelmien kanssa. Minusta juustotarjottimelle käyvät myös erilaiset leivät, kuten siemennäkkäri tai makea saaristolaisleipä. Paloittele leivistä nättejä pieniä suupaloja.Torttutaikinasta on moneksi, sillä taipuu niin makeisiin kuin suolaisiinkin tarjottavaviin. Valmiiksi kaulittuja taikinalevyjä on helppo käsitellä taloussaksilla. Ota taikinalevyt leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle hetkeksi sulamaan. Noin 15 minuutissa taikina on valmista työstettäväksi. Löysin K-ruoka sivustoilta pari herkullista reseptiä, joita testasin hieman omaan tyyliin. Näin syntyvät vuohenjuustoneliöt.

Leikkasin torttutaikinalevyt saksilla neljään osaan. Levitin pohjalle t-lusikallisen punaista pestoa, päälle kesäkurpitsansiivut ja vuohenjuustoa ja tankoparsaa. Maustoin suolalla ja mustapippurilla ja sivelin päälle hunajaa. Täytin puolet taikinapaloista täytteillä ja jätin osan kansiksi, jotka voitelin kanamunalla. (Vinkki: kansien päälle voi raastaa jääkaapista juustonjämät). Uuniin 225 ja reilu 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nosta kannet paikoilleen.Meillä rakastetaan joulutorttuja ja siksipä innostuin löytämästäni luumukierrereseptistä. Nämä kierteet ovat kuin joulutorttu tuotuna tähän päivään. Tee torttukierteet ohjeen mukaan. Levitä osaan levyistä luumuhilloa (halutessaan konjakkia) ja päälle mantelirouhetta. Laita toiset torttulevyt näiden päälle ja paina kevyesti. Leikkaa tämän jälkeen taloussaksilla 2 cm levyisiä nauhoja ja kieritä ne kierteelle. Kiepauta ne ympyröiksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 uunin keskitasolla vajaat 20 minuuttia. Lopuksi tomuta kunnon kerros tomusokeria pintaan ja laita tarjolle.No miltä kaikki maistui raadin mielestä? Kuten aiemmin jo kävi selväksi, juustot eivät ole ihan pienempien herkkuja. Meillä ne aiheuttivat irvistyksiä ja puistatuksia. Juustot jakoivat selvästi raadin kahtia. Nuoriso sen sijaan istuu mielellään aikuisten seuraan juustoja maistelemaan. Meillä on aina jouluisin ollut tapana serkkulassa nauttia jouluyönä glögiä ja juustoja. Vuosi vuodelta nuorison mielenkiinto herkkuhetkeä kohtaan on kasvanut ja nyt pöydän ääressä istuu yhä useampi teini.

Makeat ja suolaiset tarjottavat tekivät kauppansa ja veikkaan että torttukierteet ovat tämän joulun hitti. Väliin voi laittaa erilaisia hilloja tai vaikkapa Nutellaa. Kokonaisarvosanaksi tuli tällä kertaa kolme tähteä. Juustotarjottimen antimet eivät oikein innostaneet perheen nuorimpia. Kaikki muu oli priimaa.Pikkujouluaikana kannattaa unohtaa turha pingottaminen ja keskittyä oikeasti olennaiseen. Haastan sinut kutsumaan myös mukaan niitä ihmisiä, joille kutsu ei ole itsestäänselvyys.

Minusta joulunalusaikaan kuuluu tärkeänä asiana lähimmäisten huomioiminen. Kutsu mukaan naapurin yksinäinen mummo tai joku muu, joka tuntee ulkopuolisuutta. Yhdessä olemme enemmän ja voimme aina antaa myös omasta ilostamme muille.

Jarna Gustafsson

Jarna Gustafsson

Miltä maistui? -blogin takana on itähelsinkiläisen suurperheen äiti, jonka patojen ääressä testaillaan ja tarpeen tullen sovelletaan ajankohtaisia K-ruoka.fi -palvelun reseptejä. Jarnalla on myös hiljaista tietoa paikallisista marja- ja sienipaikoista, joista voit saada vihiä blogia seuraamalla.

 

Aiheeseen liittyen

Parasta marjoista: Sydämeni sykkii kinuskiselle manoffeelle

Kesään kuuluvat herkkuhetket. Kokeile helppoa ja herkullista manoffee-kakkua, johon ainekset löydät lähimetsästä.

Miltä maistui?
26.07.2021

Grillinyytit ovat juhannuksen herkku ja kesäiltojen nerokas retkieväs

Helppoa juhannus- ja kesäruokaa ovat grillinyytit, joiden sisällä maistuvat ihanat uudet perunat, tai ihan mitä vaan haluat.

Miltä maistui?
22.06.2021

Villiyrtit loistavat ranskalaisessa galette-piirakassa

Nokkonen on yksi kevään parhaista ja monikäyttöisimmistä villiyrteistä. Kokeile nokkosta helppotekoisessa galette-piiraassa.

Miltä maistui?
19.05.2021

Villit vinkit sesonkiherkutteluun: parsa pistää nyt parastaan!

Juuri nyt parasta on parsa! Näin valmistat sitä monella tavalla.

Miltä maistui?
14.04.2021

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje