Pidetään huolta toisistamme!

 Kun kaikki tuttu ja turvallinen katoaa ympäriltämme, tulee meidän vahvistaa kaikkea sitä hyvää mitä meillä on. Nyt jos koskaan on tärkeää pitää energiatasot korkealla. Syö hyvin, nuku tarpeeksi ja pidä yhteyttä läheisiisi. Perhettä on hyvä helliä kokkaamalla lohturuokaa yhdessä.

Saatamme kontroloida elämäämme nyt mitä kummallisimmin keinoin, mutta se on inhimillistä selviytymistä tämän odottamattoman tilanteen äärellä. Toiset hamstraavat vessapaperia ja toiset eivät vielä oikein käsitä, mistä tässä kaikessa on kyse. Olemme joutuneet tahtomattamme tilanteeseen, jota olisi ollut vaikea käsittää vielä muutama viikko sitten; jopa kaupassa käyminen voi olla haastavaa tulevina viikkoina. Onneksi monet kaupat, kuten Eastonin Citymarket, ovat huomioineet riskiryhmäläiset: kaupassa voi asioida hiljaisempina aikoina turvallisesti tai tilata ruuat kotiin verkosta.

Meillä koululaiset käyvät nyt kotikoulua ja se näkyy erityisesti ruuan menekissä. Nyt jos koskaan rutiinit ovat tärkeitä ja lapsille tulisikin luoda arkisilla asioilla turvallisuuden tunnetta.

On siis hyvä keskittyä kaikkeen mukavaan ja touhuta asioita yhdessä. Meillä isoimmat lapset ovat kotikoululaisina saaneet harjoitella helppojen lounaiden valmistamista.

Viikonloppuna teimme ruokaa yhdessä ja perheemme nuorimmainen halusi kokeilla lihapullien pyörittämistä. Löysimme K-resepteistä lihapullapellin ohjeen. Ruoka on helppo, koska siihen voi laittaa oikeastaan kaikkea, mitä kaapista sattuu löytymään. Itse tykkään maustaa perunat yrteillä.

Ei silti kannata huolestua, jos kaikkia tykötarpeita ei ole käden ulottuvilla, aina voi soveltaa.

Aloita lihapullista. Taikinan tekeytyessä voit valmistella muut raaka-aineet valmiiksi pellille. Saat ruokaan lisämakua, jos  valmistat peston itse.  Jos et, myös kaupan purkkipesto käy hyvin, tai ilmankin pärjää. Kostuta kädet kevyesti vedellä, jolloin pullista tulee kauniin sileitä, eikä taikina jää käsiin kiinni.

Kerrotaan, että lihapullat pyörähtivät meidän ruokapöytiimme Ruotsista, mutta todellisuudessa lähes joka ruokakulttuurista löytyy jonkinlainen lihapullaresepti.

Jos lapsilta kysytään, lihapullat ovat aina top 5 -listan kärkipäässä.

Kaikki rakastavat vohveleita!

Toinen perheemme suosikki ovat vohvelit Olimmekin sopineet etukäteen, että perheemme kotitaloudentunnit hoidetaan nyt vohvelitaikinan valmistamisella ja jokainen saa tehdä itselleen oman vohvelin.

Vinkki: saat taikinasta erityisen kuohkean kun lisäät siihen hieman vishyä.  Me teimme vohvelien täytteeksi taas tutun mascarbonevaahdon, joka antaa ihanan pehmeän suutuntuman.

MASCARBONEVAAHTO

1 prk Flora Creme Vanillaa

1 prk mascarbonejuustoa

1 tl vanilijasokeria

Vatkaa Cremevanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekoitettu ja pehmitetty mascarbonejuusto kermavaahtoon ja lisää lopuksi vanilijasokeri sekoittamalla.

Vohveleita voi tuunata monin tavoin. Voit vaihtaa osan jauhoista kaakaojauheeseen ja tehdä suklaavohveleita ja täyttää vohvelit esim. banaanilohkoilla ja kermavaahdolla.  Vohvelit onnistuvat myös hienosti gluteenittomina.

Halutessasi voit maistaa taikinan ripauksella kardemummaa, kanelia tai vanilijasokeria. Vohvelien täytössä on vain mielikuvitus rajana.

Miltä maistui?

 No todellakin hyvältä! Lihapullapelti osui ja upposi. Lapset antoivat arvosanaksi kokonaiset viisi pistettä. Mukavaa oli, että koko aterian valmistus onnistui yhdellä pellillä, eikä tarvinnut sotkea monen eri astian kanssa.

Vohvelit – joita paistoimme valtava kasan ­– saivat voittoisasti viisi pistettä.  Ne olivat täydellisen rapeita pinnasta ja sopivan meheviä sisältä. Niitä tehdään varmaan taas seuraavana viikonloppuna aamiaspöytään.

Ja mitä muuta kotona voisi tehdä yhdessä?

Koska kevätaurinko paistaa hankalasta tilanteesta huolimatta, nyt on oikea aika vaihtaa kukkamullat sekä laittaa pienet siemenet kasvamaan. Meillä hoidettiin hentoja tomaatintaimia sekä istutettiin vehnänjyviä maljakkoon kasvamaan. Lapsista on aina yhtä ihanaa kasvattaa omia kasveja ja seurata niiden itämistä. Sitä paitsi, kohta on pääsiäinen ja nyt on oikea hetki laittaa myös rairuoho kasvamaan.

Näistä ajoista selvitään keskittymällä oleellisiin asioihin, kuten perheen ja läheisten hyvinvointiin. Vielä voi pakata eväät mukaan ja retkeillä siellä, missä muita ei ole. Samalla voi hyödyntää metsää pienten koululaisten oppimisympäristönä ja tutkia kevään etenemistä. Myös geokätköjen etsiminen lasten kanssa on kivaa puuhaa! Meillä onkin reilusti paikkoja täällä Itä-Helsingissä, josta kätköjä löytyy.

Ehkä elämä nyt pakostakin hidastuu. On ihan kivaa käpertyä sohvalle lukemaan tai vaikkapa kuuntelemaan äänikirjoja.  Sen jälkeen on ihanaa ottaa pienet nokoset.

Mutta ei kuitenkaan unohdeta niitä läheisiä, jotka joutuvat syystä tai toisesta olemaan itsekseen eristyksessä. Videopuhelu päivässä voi pelastaa monen päivän. Pidetään toisistamme huolta.

Jarna Gustafsson

Jarna Gustafsson

Miltä maistui? -blogin takana on itähelsinkiläisen suurperheen äiti, jonka patojen ääressä testaillaan ja tarpeen tullen sovelletaan ajankohtaisia K-ruoka.fi -palvelun reseptejä. Jarnalla on myös hiljaista tietoa paikallisista marja- ja sienipaikoista, joista voit saada vihiä blogia seuraamalla.

 

Aiheeseen liittyen

Sovi treffit mustikkaan

Idän metsät vilisevät nyt mustikoita, joista valmistuvat kauden parhaat jälkkärit. Hauskinta marjastus on yhdessä, joten sovi siis treffit metsään.

Miltä maistui?
06.08.2020

Kotipizzaa, ananaksella vai ilman?

Kuuluuko ananas pizzaan – monen mielestä kyllä!

Yleinen
23.07.2020

Nyt hullaannutaan mansikoista!

Oletko kokeillut mansikkaa makean lisäksi myös suolaisissa herkuissa? Mansikka taipuu niin salaattiin, jäätelöön kuin smoothieenkin. Tässä muutama varma resepti, joilla onnistut!

Miltä maistui?
09.07.2020

Mennään ulos! Tässä parhaat ulkoliikuntapaikat Itä-Helsingissä

Kesällä treenataan ulkona. Idässä vaihtoehtoja riittää.

Hyllyjen välissä
04.07.2020

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje