Rennon pääsiäisen muhkeat pullat

Pääsiäinen on ihana ruokajuhla, jota voi viettää omannäköisesti. Pitkät pääsiäispyhät mahdollistavat mukavan yhdessä tekemisen. On siis hyvä aika leipoa pullaa! Valmista iso kulhollinen pullataikinaa ja jaa se kahteen osaan. Pyöräytä toisesta osata sitruunaisia rahkapullia ja toisesta puolesta pistaasitäytteistä pullaa. Oi, voiko pullat enää paremmalta maistua!

Pääsiäiseen ladataan usein monenlaisia ruokapaineita. Tarjottavia miettiessäsi keskity muutamaan itsellesi tärkeään ruokaperinteeseen tai suosikkireseptiin. Kannattaa hyödyntää yhtä taikinaa ja voin todeta, että esimerkiksi pullataikinasta on moneksi. Täytä pullat pääsiäiseen sopivin  täyttein. Tässä luottoreseptini, joita seuraamalla saat pullista ihanan kuohkeita ja syöjiltä ylistäviä kommentteja.

Aloita pullien tekeminen taikinan vaivaamisella ja jätä se kohoamaan liinan alle täytteitä valmistaessasi. Taikina valmistuu käsin vaivaamalla tai monitoimikoneella.

Pehmeän pullan salaisuus on, että taikinassa on tarpeeksi sitkoa, mutta ei liikaa jauhoja.

Myös taikinan nostatus kahteen kertaan takaa pumpulinpehmeät pullat. Nopea paisto kuumassa uunissa auttaa pullia pysymään mehevämpänä ja pehmeänä. Siksi itse paistan pullat hieman korkeammassa lämpötilassa.

TARVITSET:

 Pullataikina:

1 l maitoa / vettä

4 ps kuivahiivaa

4 dl sokeria

2 tl suolaa

kardemummaa

1 ps vehnäjauhoa (jauhojen määrä voi vaihdella)

200 g voita

munaa voiteluun

 • Lämmitä haluamasi neste kädenlämpöiseksi (kuivahiiva 42-astetta). Sekoita nesteen joukkoon hiiva, sokeri, suola ja kardemumma.
 • Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Jauhojen määrä voi vaihdella jauholaadun mukaan.
 • Lisää taikinaan pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Varmista, ettet lisää liikaa jauhoja, jotta taikina pysyy kuohkeana.
 • Kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä, niin että taikina kaksinkertaistuu (noin 45 minuuttia).
Sitruunainen rahkatäyte:

TARVITSET:

250 g rahkaa

1 muna

1 dl sokeria

2 rkl sitruunanmehua

raastettua luomu sitruunan kuorta

1 tl vanilijasokeria / vanilijatangon siemeniä

 • Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi rahkaseokseksi. Raasta sitruunakuori.
 • Pyörittele puolikkaasta taikinasta pyöreitä pullia ja anna kohota leivinliinan alla.
 • Paina kohonneisiin pulliin lasin avulla kuoppa ja penslaa pullat rikotulla ja sekoitetulla munalla.
 • Täytä kuopat rahkaseoksella. Sitruunankuoriraaste lisätään vasta paiston jälkeen pullan pintaan.
 • Paista pullia 225-asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia tai kunnes pullat ovat pinnaltaan kullanruskeita.
 • Anna pullien jäähtyä ennen tarjoilua.

Pistaasitahna

Pistaasitahnaa myydään hyvin varusteluissa ruokakaupoissa, mutta sen voi valmistaa myös itse.

Tahnan valmistus onnistuu blenderillä tai sauvasekoittimella joko kokonaisista pähkinöistä tai valmiista pistaasirouheesta, mutta kokonaiset pähkinät kannattaa ensin rouhia morttelilla pienemmäksi.

TARVITSET:

150 g paahdettuja pistaaseja

1 dl tomusokeria

2 rkl rypsiöljyä

5–6 rkl kasvismaitoa (kaurajuomaa / vesi)

 • Kuori pistaasipähkinät ja rouhi niitä hieman pienemmäksi morttelin avulla.
 • Laita pähkinät blenderiin ja lisää tomusokeri, öljy ja kauramaito. Aja seos tasaiseksi.

Lisäksi tarvitset:

100 g pistaasipähkinärouhetta

munaa pullien voiteluun

100 g valkosuklaata kuorrutukseen

 

Pistaasipullan valmistus
 • Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, levitä pistaasitahna ja ripottele päälle pistaasimurua.
 • Taita taikina kahtia ja leikkaa noin 2 cm levyisiä suikaleita. Leikkaa taikinapyörällä suikaleisiin muutama lisäviilto.
 • Ota taikinasuikaleiden päistä kiinni ja kierrä niitä vastapäivään. Pyörittele kierteistä pullia ja nosta pellille nousemaan.
 • Anna nousta noin 30 min leivinliinan alla. Voitele munalla.
 • Lisää lopuksi hieman pistaasipähkinä rouhetta.
 • Paista 225-asteessa uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
 • Anna pullien jäähtyä ja kuorruta ne sulatetulla valkosuklaalla ohuin vedoin.

 Miltä maistui?

Nämä pullat vievät syöjänsä aivan totaaliseen pullaeuforiaan. Pehmeä taikina ja hyvä kohotus takaavat, että pullat lähes sulavat suuhun. Sitruunaiset rahkapullat ovat mukavan kirpsakoita ja rahkatäyte tekee niistä täyteläisiä. Ne kuuluvat lempipulliimme meidän perheessä.

Pistaasipullien tahna on koukuttavaa ja suolatut, paahtuneet pistaasit toimivat pullan mausteena loistavasti täydellisesti. Pullien muotoilu voi olla aluksi hankalaa, mutta ne voi tehdä myös korvapuustien tapaan, jos leikkaaminen ja pyörittely tuntuu vaikealta. Pullien maku ja ulkonäkö oli täysi kymppi.

Pullat sopivat loistavasti myös kylään viemisiksi tai niillä voi herkutella ulkoilureissulla ulkoilulla termarikahvin kera. Hyvää ja rentouttavaa pääsiäistä!

 

Jarna Gustafsson

Jarna Gustafsson

Miltä maistui? -blogin takana on itähelsinkiläisen suurperheen äiti, jonka patojen ääressä testaillaan ja tarpeen tullen sovelletaan ajankohtaisia K-ruoka.fi -palvelun reseptejä. Jarnalla on myös hiljaista tietoa paikallisista marja- ja sienipaikoista, joista voit saada vihiä blogia seuraamalla.

 

Aiheeseen liittyen

Kesäjuhlissa maistuvat mansikkajätskin makuinen täytekakku ja pirskahteleva mansikkajuoma

 Mansikkajäätelön makuinen täytekakku on ihanaa vaaleanpunaista pumpulia, joka maistuu kesälle! Varma herkku kesän jokaiseen juhlapöytään.

Miltä maistui?
21.05.2024

Tuunaa donitsit ja munkit iloiseen vappuasuun

Kevään hauskin ja värikkäin juhla vappu, on pian täällä! Tuunaa vapuksi bageleita ja donitseja.

Miltä maistui?
28.04.2024

Puhtia ja energiaa raikkaasta kulhosalaatista

Raikas, mutta ruokaisa kulhosalaatti on helppo lounasruoka, joka antaa energiaa ja pitää pitkään kylläisenä.

Miltä maistui?
14.03.2024

3 x rapsakkaa tofua – Näin saat tofusta hyvää ja maukasta

Tässä parhaat niksit tofun maustamiseen ja käsittelyyn.

Miltä maistui?
28.02.2024

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

 1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
 2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
 3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
 4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
 5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje