Villa Nepalin voikana on sielua halaavaa lohturuokaa parhaimmillaan
Eastonin yläkerrassa sijaitsevassa Villa Nepalissa voi kokea sykähdyttävän ruokamatkan lumihuippuisten vuorien reunustamaan Nepaliin, jonka ruokakulttuuri koostuu runsaista makuyhdistelmistä. Ravintolan suosikkiannos on lohturuokaa parhaimmillaan.
Mikä on pidetyin annoksenne, tarjoilija Bishal Adhikari?
Se on butter chicken, tandoorimarinoituja kanan rintapaloja cashew-, tomaatti, voi- ja kermakastikkeessa. Annos tarjoillaan riisin ja naan-leivän kanssa. Lounasannoksiin kuuluu myös salaattipöytä sekä ohut ja rapea papadum-leipä minttuchutneyllä. Papadum sopii hyvin myös gluteenittomille.
Butter chicken on seitsemän vaihtoehdon lounaslistallamme keskiviikkoisin ja perjantaisin ja se on niin suosittu, että mietimme sen laittamista lounaslistalle joka päivälle. Annos maistuu yllättävän hyvin myös lapsille.
Miksi voikananne on niin hyvää?
Kokkimme Tej Norayan Aachrya marinoi kanapalat mausteisessa jogurttikastikkeessa ennen kun hän paistaa lihat kuumassa tandooriuunissa joka aamu. Samassa uunissa valmistuu myös naan-leipä, joka kuuluu nepalialiseen ateriaan.
Voikanan täyteläisessä kastike saa makua yrteistä, garam masala -mausteseoksesta, chilistä, kuminasta ja kurkumasta. Nepalilainen ruoka on sekä terveellistä ja ravitsevaa. Annoksessa on myös sopivasti raikkautta ja sen maut erottuvat mukavasti.
Miten nepalilainen ruoka eroaa intialaisesta?
Koska olemme naapureita, nepalilaisessa ja intialaisessa ruuassa on paljon samaa, mutta sama asia ne eivät missään tapauksessa ole. Me nepalilaiset käytämme mausteita intialaisia kevyemmin. Ruokalistoillamme on usein samannimisiä ruokia, mutta teemme ne eri tavoin ja käytämme niissä erilaisia mausteita. Nepalilainen ruoka ei ole niin tulista kuin intialainen, mikä sopii suomalaisille, sillä harva halua ruokansa kovin tulisena. Halutessa se toki onnistuu ja ruokaan voi lisättä myös tulista kastikettamme.
Ravintolanne seinät on verhottu nepalilaisilla valokuvilla, mistä kuvat ovat peräisin?
Kuvat ovat Mustangin maakunnasta Kathmandusta, joka on myös entinen kotikaupunkini. Molemmat paikat ovat erittäin luonnonkauniita. Turisteja niihin houkuttelevat kauniit temppelit ja vaeltaminen. Kathmandussa kolme vuotta sitten sattuneiden maanjäristysten jälkeen temppeleitä rakennetaan nyt uudelleen. Myös ravintoloita on paljon. Monet Suomeen muuttaneet nepalilaiset pyörittivät ravintolaa myös kotikaupungissaan.
Villa Nepal on avoinna arkisin 10.30–21 ja viikonloppuisin klo 11–21. Ravintolassa on iso leikkipaikka lapsille.
Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.