Casbahin grillilautasessa riittää jaettavaa
Eastonin yläkertaan avautuneen, välimerellisiä makuja tarjoilevan ravintola Casbahin grillilautanen on mainiota palanpainiketta isommallekin seurueelle. Murean lihalajitelman lisäksi ihastuttavia makuyhdistelmiä löytyy värikkäistä alkupaloista.
Mikä on suosikkiannoksenne, ravintoloitsija Hochine Chenine?
Mixed grill -kahdelle. Alkupalaksi tulee meze-lautanen, johon kuuluu tzatzikia, humusta, baba ganoush -munakoisotahnaa, marinoitua porkkanaa, valkosipulimajoneesia, chili-paprikasalalattia ja halloumia. Halloumi-juustoa lukuun ottamatta kaikki ovat vegaanisia ja käsintehtyjä.
Pääruoka koostuu vartaassa grillatuista kasviksista ja lihavalikoimasta. Annokseen kuuluu reilusti kanaa, karitsaa, kyljyksiä ja iso jauhelihapihvi.
Ihmiset sanovat aina, että syötävää on ihan liikaa, mutta meillä se kuuluu asiaan. Seurustelukulttuuriimme kuuluu jakaminen ja on tärkeää, että ruoasta riittää kaikille.
Mikä on annoksen salaisuus?
Ruokamme yhdistelee makuja koko välimeren alueelta: Kreikasta, Libanonista, Pohjois-Afrikasta, Ranskasta ja Egyptistä. Resepti on kuitenkin omani. Annos on maukas ja terveellinen. Käytän keittiössäni vain suomalaisia lihoja, paljon yrttejä ja oliiviöljyä.
Kun ruokaa tekee sydämellä, käsi antaa.
Mistä ravintolasi nimi Casbah tulee?
Casbah viittaa kylään, jossa on paljon pieniä ravintoloita ja kahviloita. Elämänmenoon kuuluu, että ruoka valmistetaan yhdessä ja tekemistä riittää koko perheelle.
Casbah
Ma-pe lounas klo 10.30–15, avoinna klo 21 saakka.
Lauantaisin lounas klo 11–15, avoinna klo 22 saakka.
Sunnuntai-lounas klo 12-15. Avoinna klo 21 saakka.
Tarjous: Mixed Grill -annos kahdelle (65 €) tarjoushintaan 40 €. Tarjous voimassa marraskuun 2018 ajan.
Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.