Hyvinvointitrendit 2022: Näistä kohistaan nyt!

Miltä hyvinvoinnin trendit näyttävät vuonna 2022 ja miten buustata oloa paremmaksi? Alkaneen vuoden kuumimpien trendien avain on kokonaisvaltainen hyvinvointi ja paletista riittää ideoita joka lähtöön.

Vuonna 2022 yksi koko ei todellakaan sovi kaikille, ja se on ok. Uudessa hyvinvointipaletissa riittää valinnanvaraa stressitasoja mittaavista applikaatioista meditaatiokävelyihin ja ayahuasca-retriitteihin. Valitse siis rauhassa oma juttusi.

Holistisen hyvinvointiajatteluun kuuluu mielen ja kehon kuunteleminen.

Tärkeä oivallus on, että kun jokin osa-alue elämässä on rempallaan, vaikuttaa se myös muihin alueisiin kelloa katsomatta. Siksi työ- ja vapaa-ajan hyvinvoinnin erottelun sijaan pitäisi puhua pelkästään hyvinvoinnista.

Rentoa ja nautinnollista kuntoilua

Korona-aikana on puhuttu paljon resilienssistä, eli henkisestä palautumiskyvystä, joka mittaa ihmisen kykyä selvitä erilaisista muutostilanteista ja kuormittavista haasteista. Pandemian myötä liikunnasta on tullut erityisen tärkeää myös henkisen hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta. Tehokkuutta tavoittelevien HIIT-treenien sijaan liikunnasta haetaan yhä enemmän tasapainoa ja mielenrauhaa, mikä on lisännyt pehmeämpien lajien ja luonnossa liikkumisen suosiota.

Kuntosalien ja muiden liikuntapaikkojen koronasulun myötä kotikuntoilutrendi jatkuu myös tänä vuonna. Eastonin Intersportin myydyimpiin kotitreenituotteisiin kuuluvat kotipainosetit, gymstickit, kahvakuulat ja joogamatot.

Helpoiten kehon huomioiva treeni onnistuu kuminauhalla. Treenivinkkejä kuminauhajumppaan löytyy mielin määrin netistä. Kuminauhan hyviin puoliin kuuluu myös se, ettei nauha vaadi säilytystilaa samalla tapaa kuten esimerkiksi jumppapallo, joka helposti tukkii pienemmän asunnon kokonaan.

Eastonin Intersportista löytyy monenlaista nauhaa kotijumppaajalle.

Kylve kuun valossa

Erikoisena aikana holistiseen hyvinvointiin kietoutuu yhä spirituaalisempia viboja. Uushenkisyyden noususta kertovat mm. Pinterest-hauissa vahvasti trendaavat täyden kuun kylpyrituaalit. Täyden kuun aikaan kylpemisen uskotaan tasapainottavan kuun tuomaa lisääntynyttä, syvää unta häiritsevää energiaa sekä auttamaan luopumaan tarpeettomista painolasteista.

Nyt tulee Nordic Diet!

Trendikatsauksessaan Vogue hehkuttaa terveellistä ja ympäristön kannalta vastuullisempaa, runsaasti kasviksia, hedelmiä ja täysjyvätuotteita,luomua ja lähituotteita sisältävää Pohjoismaista ruokavaliota. Meillä Pohjoismaissa nautitaan esimerkillisen runsaasti kasviksia, marjoja sekä laadukkaita eläinproteiineja. Lihatuotteissa suositaan riistaa ja lihatuotteita korvataan vapaasti kasvaneella kalalla ja merenelävillä.

Eastonin Cittarin Vuoden 2021 parhaaksi valittu palvelutiski on merenelävien ystävien ruokataivas.

Juo vihreää

Helppo askel kohti terveellisempää syömistä on lisätä lasiin lehtivihreää. Aloita aamu vehnäorasjauheesta tai valmiista viherjauheesta sekoittamallasi juomalla. Jauheen voi miksata veteen, mehuun tai herkulliseen smoothieen, joka on myös loistava tapa vähentää kasvis- ja hedelmähävikkiä.  Tutustu Eastonin K-Citymarketin uudistuneen hyvinvointiosaston tarjontaan. 

Kiinnostuksesta raaka-aineiden alkuperään kumpuaa myös kotikasvattamisen suosio. Vuonna 2022 on trendikästä kasvattaa vihanneksensa ja mausteensa. Koska siemeniä ei juuri nyt kannata tökätä pihalle, onnistuu idättäminen ja kasvatus parhaiten kodin suurimman ikkunan edustalla.

Darra sucks!

Viime vuosina juomamarkkinoille ilmestyneiden hyvinvointijuomien valikoima kasvaa ja illanvietoissa alkoholi korvataan yhä enemmän alkoholittomilla moctaileilla. Viime vuonna otsikoihin noussut Sober curious -ilmiö jatkaa darrattomien aamujen ilosanoman rummutusta ja siksi monet jatkavat alkoholivapaata tai -vapaampaa elämää tipattoman tammikuun jälkeenkin.

Vastustuskykyä purkista ja avannosta

Pitkittynyt pandemia on saanut monen etsimään tapoja buustata vastustuskykyään. Terästystä arkeen voi hakea esimerkiksi inkivääri- ja B12 -shoteista. B12-vitamiini vaikuttaa muun muassa muistiin ja saattaa vähentää väsymystä ja uupumusta. Talven pimeydessä lisäpuhtia voivat antaa myös purkista nautittu D-vitamiini ja rautatabletit. Kysy lisää vinkkejä Eastonin Apteekista.

 Maailmalla iso hitti ovat keskittymistä parantavat ja aivosumua keventävät tuotteet. Stressaaviin aikoihin haetaan apua myös kasvispohjaisista adaptogeeistä, kuten reishistä, ginsengistä, tulsista ja ashwagandhasta, joiden uskotaan nostattavan ja rauhoittavan energioita ja tasapainottavan kehon toimintoja. Maailmalla nousussa on myös erilaisten psykedeelien hyödyntäminen terapiakäytössä.

Atomirotan solisti Mikko Sarjanen näyttää kuinka avannossa viihdytään. Lue lisää tästä. 

Pulahda avantoon

Elämyksellinen tapa vastustuskyvyn kasvattamiseen on avantouinti ja niinpä avannoille on odotettavissa ruuhkaa tänäkin vuonna. Idässä avantouinti onnistuu ainakin Marjaniemessä, Rastilassa ja Laajasalon Furuvikissä. 

Helli suolistoa

Moni näkee suoliston toisina aivoina ja uskoo suoliston hyvinvoinnin säätelevän koko kehoa. Suolisto rakastaa kasviksia ja täysjyväkuituja ja tykkää säännöllisestä ateriarytmistä ilman turhaa napostelua. Stressi sen sijaan kurittaa myös suolistoa, samoin kuten sokerit ja rasva, joiden karsimisen hyödyt näkyvät elimistössä bakteeriopin professori Pentti Huovisen mukaan jo muutamassa viikossa.

Suoliston hyvinvointia voi tukea mm. erilaisilla maitohappobakteeri- ja entsyymivalmisteilla. Tässäkin asiassa kannattaa kääntyä Eastonin apteekin osaavien farmaseuttien puoleen.

Kosmetiikassa suositaan luonnonmukaisuutta

Kauneudenhoidossa vähemmän on viimein enemmän. Vuonna 2022 ei enää hukuta purnukkamereen vaan keskitytään muutamiin luottotuotteisiin. Kauneudenhoitotuotteiden ja kosmetiikan kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia tuotteiden ainesosien alkuperästä, puhtaudesta ja luonnollisuudesta.

Moni on huomannut kemppariosastoille rynnineiden supertehokkaiden AHA-happojen ja retinolituotteiden liikakäytön horjuttavan ihon tasapainoa ja omaa suojakerrosta.  Ihon oma mikro-organismi auttaa suojaamaan ihoa liialta kuivumiselta ja tulehduksilta ja ihon mikrobiomin suojaamisesta odotetaankin jo uutta megatrendiä.

Kävelymeditaatio maadoittaa

Pandemiapaniikin iskiessä voi hengitellä paperipussiin tai ladata puhelimeen wellness-appeja, jotka opastavat rauhoittavia hengitystekniikoita ja meditaatiota.

Ihaninta meditointi on meren äärellä aaltojen ääntä kuunnellen. Koska jäisellä kalliolla istuessa saa helpommin virtsaputkentulehduksen kuin rentoutuneen olon, voi meditaatiota harrastaa myös kävellessä. Lähde siis rauhalliselle, päämäärättömälle kävelylle. Nyt ei mitata askeleita vaan keskitytään hetkeen. Hengitä syvään, kiinnitä huomiota pieniin asioihin ympäristöissäsi. Katsele lumisia puita, maahan painautuneita jälkiä, sulje hetkeksi silmäsi ja kuuntele ääniä ympärillesi. Jatka sitten matkaa ja mieti asioita, joista voit tänään olla kiitollinen. Mikä on elämässäsi hyvin juuri nyt? Mikä tarjoaa iloa ja lohtua?

Nauti seksuaalisuudestasi

Vuonna 2022 kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin osana puhutaan yhä enemmän myös seksuaaliterveydestä ja seksuaalisesta hyvinvoinnista. Siihen eivät kuulu vain muiden kanssa harrastettu seksi, vaan myös sooloseksi sekä omien halujen, kiinnostusten ja ajatusten tutkiminen ja tiedostaminen. Myös seksivälinekauppa käy kuumana.

Opettele uusia taitoja

Koronarajoitusten ja kotona lymyilyn vastapainoksi tarvitsemme inspiraatiota ja uudesta innostumista. Vuonna 2022 ehtii hyvin aloittaa harrastuksen, jonka alkeiden omaksuminen ei onnistu hetkessä. Olisiko nyt aika innostua maalauksesta, kitaransoitosta tai tanssia itsensä hyvälle tuulelle?

Lähteinä mm: Camillestyle.com, Mindbodyonline, Pure Now, Sitra, Trendhunter, Vogue, VTT Research.

Anna Väre

Anna Väre

Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.

Aiheeseen liittyen

Lähde ruokamatkalle: Eastonin K-Citymarket tarjoaa paikallisia elintarvikkeita ympäri maailman

Rooman reissu jätti kaipuun ihaniin italialaisiin herkkuihin, mutta onneksi Eastonin Cittarista löytyy lievitystä ikävään. Myymälä tarjoaa kattavan valikoiman eri maiden herkullisimpia elintarvikkeita.

Neuvosta vaari
07.05.2022

Kauppias Mika Timonen kertoo K-Citymarket Eastonin ajankohtaiset kuulumiset

Kauppias Mika Timonen kertoo kaupan ajankohtaiset kuulumiset ja vinkkaa mitä ostoskoriin kannattaa kerätä juuri nyt.

Neuvosta vaari
16.04.2022

Mexico-ateriat rantautuivat Eastonin K-Citymarketiin

Cittarin uusilla Mexico-valmisruoilla loihdit nopeasti värikkään arkiaterian tai pistät pystyyn kunnon fiestan!

Hyllyjen välissä
10.04.2022

Yksityinen optikkoliike Optikko 360 avasi Eastonissa: Olisiko aika näöntarkastukselle?

Optikko 360 tarjoaa loistavan valikoiman ZEISS-linsseillä varustettuja silmälasikehyksiä sekä aurinkolaseja huippubrändeiltä. Tervetuloa tutustumaan!

Hyllyjen välissä
15.03.2022

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje