Joko maistoit? Fafa’sin halloumi-falafel -pita koukuttaa sekasyöjätkin
Annoksen suosio yllätti myös sen kehittäneen omistaja Doron Karavanin. Falafel-halloumi -täytteinen pitaleipä maistuu aamusta iltaan ja on saanut koko Idän himoitsemaan halloumia.
Miksi halloumi-falafel pitaleipänne on niin suosittu, Doron Karavani?
Keksin annoksen vuonna 2011, koska minulla oli ystävä, joka todella rakasti halloumia ja aloin miettiä, mihin kaikkeen se voisi sopia.
Mikä annoksen salaisuus sitten on?
Minulle kokkaaminen on kuin säveltämistä; valitsen summittain erilaisia raaka-aineita ja kokeilen, miten ne toimivat yhdessä. En ole kokki, mutta suhtaudun ruokaan ja sen tekemiseen intohimoisesti.
Halloumi-falafel -pitan salaisuus on tuoreissa raaka-aineissa. Falafelimme ovat päältä rapeita ja sisältä pehmeitä. Pyörittelemme ne käsin ja käytämme paljon yrttejä sekä itse tehtyjä kastikkeita. Paistettu halloumi puolestaan rouskuu hampaissa mukavasti ja tuo annokseen pientä suolaisuutta. Happamuutta tasapainottaa raikas tsatsiki ja mausteisuutta antaa mathuba-kastike.
Halloumi-falafel -pita maistuu seka vegeille että sekasyöjille. Annoksen valmisti Easton Fafa’sin ravintolapäällikkö Patrick.
Milloin pita on parhaimmillaan?
Sitä menee tasaisesti aamusta iltaan. Annos valmistuu todella nopeasti ja on paras pikaruoka myös siksi, että se kädessä on helppo kävellä. Kun leipää hieman puristaa, kerroksittain pinotut maut pääsevät parhaiten esille. Pientä sotkua syödessä saa tulla, se ei haittaa.
Testaa itse: näytä postaus kassalla niin saat legendaarisen halloumi-falafel -pitan ja sen kylkeen täydellisesti sopivan lemonade-juoman hintaan 10 € (norm. 10,90€). Tarjous on voimassa 30.9. asti vain Eastonin Fafa’sissa.
Anna Väre
Anna Väre on vapaa toimittaja, copywriter ja Eastorin toimituspäällikkö, joka Hyllyjen välissä -blogissaan kohtaa ihmisiä ja ilmiöitä Eastonissa ja sen ympärillä. Minun reseptini -juttusarjassa sukelletaan annosten ja asioiden ytimeen ja jaetaan vinkkejä parempaan arkeen.