Nyt hullaannutaan mansikoista!

Juuri nyt hullaannutaan pulleista ja punaisista mansikoista, marjasesonki on täällä. Mansikka on makoisa marja, joka taipuu sekä suolaiseen että makeaan herkkuun. Mansikka onkin monen meistä lempiherkku ja siitä syntyy keskikesän helpoimmat ja rennoimmat tarjottavat.

Kokematonkin kokki onnistuu mansikoilla

Meillä mansikkaa syödään vuoden ympäri niin paljon, kun sitä vain on tarjolla. Käymme usein keräämässä itse pelloilta marjat, mutta hyvä vaihtoehto on ostaa valmiita 5 kg laatikoita kaupasta. Mansikka sisältää runsaasti c-vitamiinia sekä folaattia, minkä puutteesta moni meistä suomalaisista kärsii. Mansikalla on monia terveysvaikutuksia ja siksipä tätä herkkua kannattaa syödä nyt tuoreeltaan, aina kun se on mahdollista.

Kesäkeittiössä on kiva valmistaa mutkattomia herkkuja, jotka syntyvät muutamista raaka-aineista. Kokosin K-ruoka sivustoilta rentoja reseptejä mansikasta, jotka ovat helppoja ja nopeita valmistaa ja modifoin niitä hieman omaan makuun sopiviksi. Nämä herkulliset tarjoilut syntyvät käden käänteessä myös hieman kokemattomaltakin kokilta ja ne sopivat myös mökkitarjoiluihin.

Marjabowlit tuoreista marjoista ovat paras kesäaamun herkku

Kesäaamut ovat rento aloittaa vatsa ystävällisellä marjabowleilla. Kyseessä on smootie, joka jätetty rakenteeltaan hieman paksummaksi ja se syödään lasin sijaan kulhosta. Marjabowlien koristeluun voi käyttää erilaisia marjoja, hedelmiä ja siemeniä tai rouheita. Tässä reseptissä on käytetty puolukoita, mutta saman annoksen voi valmistaa mistä vain marjoista. Mansikka sopii tähän täydellisesti makeudellaan ja sekaan voi laittaa myös esim. vadelmia.

Kulhoon on hyvä lisätä myös jotain kuitua ja täydellinen tuote löytyy 24h-pellavarouheesta, joka hellii vatsan limakalvoja ja sen sisältämät rasvat tukevat hyvinvointia. Myös erilaiset pähkinät ja kookoslastut tuovat annokseen täyteläisyyttä. Herkulliset ja superterveelliset marjabowlit menevät myös kevyestä lounaasta tai ovat ihana brunssitarjottava hitaisiin aamuihin.

Meillä rakastetaan vesimelonin ja mansikan liittoa. Teen usein lisäkkeeksi vesimeloni-fetasalaattia. Näyttävän ja helpon tarjoilun  saa aikaiseksi lisäämällä myös päälle marjoja. Leikkaa vesimelonista reilun sentin paksuisen kiekon melonin leveimmästä kohdasta ja paloittelemalla melonin lohkoihin. Päälle asetellaan puolitettuja mansikoita, vadelmia, fetamurua, basilikaa. Lopuksi koko komeuden päälle ripotellaan laadukasta oliiviöljyä ja rouhaistaan mustapippuria myllystä. Säilytä melonia jääkaapissa ja näin lohkot ovat helteisenä kesäpäivänä ihanan viileinä.

VESIMELONILOHKOT

Tarvitset:

Vesimelonia

Fetaa

Mansikoita

Vadelmia

Basilikaa

Oliiviöljyä

Mustapippuria

Mansikka sopii myös erinomaisesti yhdistettäväksi suolaisiin tarjottaviin.  Itse en voi vastustaa erään ravintolan tarjoamaa mansikka, vuohenjuusto ja pistaasipähkinä pizzaa, mutta jätetään sen resepti toiselle kertaa. Sen sijaan halloumi-juustosalaatti kuuluu kesän suurimpiin suosikkeihin.

Rapeaksi paistettu haloumjuusto yhdistettynä makeaan mansikkaan ovat oiva makupari. Ruokaisan salaatin voi tehdä valmiiksi jääkaappiin ja paistaa haloumviipaleet sekaan juuri ennen tarjoilua.

HALLOUMISALAATTI

Tarvitset:

Salaattia

Mansikkaa

Vesimelonia

Verkkomelonia

Haloumjuustoa

Kesäsipulia

Manteleita

Yrttejä

Oliiviöljyä

 

Kastike:

Oliiviöljyä

Valkoista balsamiviinietikkaa

Vahvaa minttua hienonnettuna

Ripaus mustapippuria

 

Tee salaatti reseptin mukaisesti ja lisää halutessasi kesäsipulia ja manteleita. Itse olen rento kokki ja yhdistelen salaatteihin mitä kaapista sattuu löytymään.

K-ruoka -sivustoilta löytyy kootusti erilaisia jäätelöreseptejä joihin voi käyttää lisänä erilaisia marjoja.

Kesällä meidän lapsilla tekee mieli jätskiä joka päivä. Nuorimmaiseni halusi kokeilla tätä helppoa jäätelöreseptiä. Hän halusi lisätä tähän herkkuun myös suklaata ja siksipä hänen tekemät mansikkajäätelötikut saivat reilun suklaakuorrutuksen. Reseptissä jäätelö tehdään pakastemansikoista, mutta me teimme tuoreista marjoista ja pakastimme jätskit.

MANSIKKA-JOGURTTIJÄÄTELÖ

Tarvitset:

500 g mansikkaa

200 g turkkilaista jugurttia

2 tl vaniljasokeria

3 rkl sokeria

tuoreita mintunlehtiä

Halutessa 100 g sulatettua tummaa suklaata

Surauta mansikat soseeksi ja lisää sokerit. Lopuksi sekoita jugurtti ja sose sekaisin ja koristele mintun lehdillä. Jos haluat tehdä jäätelöä muoteilla, käytä tuoretta mansikkaa ja pakasta massa. Kun jäätelö on kovettunut, kasta puikkoa kuuman veden alla hetki ja näin puikko irtoaa muotista helposti. Jos haluat kuorruttaa suklaalla, niin sulata suklaa miedolla lämmöllä paloiteltuna mikrossa ja dippaa puikko sulaan suklaaseen.

MILTÄ MAISTUI?

Koska kyseessä oli mansikka, joka oli näissä resepteissä tähti raaka-aineena uskoin jo ennakkoon, että lapset pitävät tehdyistä herkuista. Ehdoton suosikki oli vesimelonikiekko, jossa marjat olivat päällä. Salaatin hieman erilainen ulkomuoto kiehtoi ja teini totesikin sen näyttävän oikein herkullisen näköiseltä, eikä niin salaatilta. Kaikki tehdyt tarjoilut tekivät kauppansa ja pisteet ylsivät täyteen viiteen pisteeseen.

Nyt ei muuta kuin herkuttelemaan ja nauttimaan kesästä. Poimi K-ruoka sivuilta herkullisimmat ohjeet kesän kokkailuihin, sivustolta löytyy yli 300 erilaista mansikkareseptiä. Nyt on se hetki kun vitamiinit kannattaa kerätä talvea varten talteen.

Jarna Gustafsson

Jarna Gustafsson

Miltä maistui? -blogin takana on itähelsinkiläisen suurperheen äiti, jonka patojen ääressä testaillaan ja tarpeen tullen sovelletaan ajankohtaisia K-ruoka.fi -palvelun reseptejä. Jarnalla on myös hiljaista tietoa paikallisista marja- ja sienipaikoista, joista voit saada vihiä blogia seuraamalla.

 

Aiheeseen liittyen

Sienimetsä tarjoaa yllätyksiä ja löytämisen riemua

Sienestys on löytämisen riemua, joka herättää puhdasta iloa myös keittiössä. Tässä varmat sieniherkut hämärtyvien iltojen istujaisiin.

Miltä maistui?
03.09.2020

Rapujuhlat voi järjestää monella tapaa – näin onnistut varmasti!

Herkullisia rapuja, maukasta lientä ja pala paahtista. Niillä pääsee jo pitkälle mutta valmiit menuehdotukset vievät rapujuhlat uudelle tasolle. Tässä olkaa hyvä!

Neuvosta vaari
22.08.2020

Sovi treffit mustikkaan

Idän metsät vilisevät nyt mustikoita, joista valmistuvat kauden parhaat jälkkärit. Hauskinta marjastus on yhdessä, joten sovi siis treffit metsään.

Miltä maistui?
06.08.2020

Nappaa ämpäri mukaan ja lähde mansikkaan

Mansikan itsepoiminta on hauskaa ja hyvää ulkoilua. Helsingin lähistöllä on useita tiloja, joissa marjojen poimintaan on mahdollisuus viikon jokaisena päivänä.

Neuvosta vaari
07.07.2020

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone on remontin vuoksi toistaiseksi pois käytöstä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje