Otetaan härkistä sarvista ja tehdään siitä herkkutäyte paprikoille

Nyt trendaavat kasvis- ja vegaaniruoat, joissa halutaan korvata lihatuotteet kasvisperäisellä vaihtoehdolla. Kotimaisesta härkäpavusta ja herneproteiinista valmistettu härkis on moniottelija, joka taipuu monenlaiseen ruoanlaittoon. Mehukkaat täytetyt paprikat ovat retroherkku, joka kokee uuden tulemisen herkullisella härkis-täytteellä. Maista ja ylläty!

Moni haluaa tänä päivänä korvata lihan kasvisperäisillä vaihtoehdoilla ja onneksi valikoimaa löytyy. Viime vuosina markkinoille on ilmestynyt huimaa vauhtia monenlaisia valmisteita, jossa on käytetty kasviperäisiä raaka-aineita, kuten kauraa, härkäpapuja ja soijaa.

Yksi suosituimmista tuotteista on ollut härkis, joka on hyvin helppokäyttöinen ja monipuolinen raaka-aine. Härkiksen rakenne on pehmeä ja se imee hyvin mausteita. Paistaessa härkikseen saa muutamassa minuutissa rapean pinnan ja sitä voi käyttää jauhelihan tapaan. Se ei vaadi oikeastaan muuta kuin lämmityksen ja maustamisen. Härkis on lähes käyttövalmis tuote, joka on hyvä lisätä ruoanlaiton loppuvaiheessa, koska se ei vaadi pitkää kypsennystä.

 

Talvella on ihana nauttia lämmintä ja täyttävää, mutta kuitenkin ravintoarvoltaan rikasta ruokaa. Täytetyt paprikat ovat meheviä ja maistuvia. Ne ovat yllättävän nopeita valmistaa ja eivätkä vaadi suuria ponnistuksia keittiössä. Voit täyttää paprikat haluamillasi täytteillä. Nykyään suosittu suippopaprika sopii erinomaisesti uuniin laitettavaksi, koska se kypsyy nopeasti. Voit toki käyttää tavallista paksumpaa paprikaa, mutta silloin kypsennykseen kannattaa varata enemmän aikaa. Täytteeseen kannattaa sisällyttää mahdollisimman paljon myös kasviksia ja voitkin pilkkoa sekaan mitä kaapissa sattuu löytymään. Halutessaan paprikoista saa ihanan täyteläisiä juustokuorrutteella.

 

TARVITSET:

4-6 paprikaa

1 pkt härkistä

1 iso sipuli / kevätsipulia

2-3 valkosipulinkynttä

lehtikaalia

ruusukaalia

1,5 dl riisiä

2 rkl tomaattipyreetä

2 dl juustoraastetta

1 tl siirappia

chiliä / chilirouhetta

suolaa

mustapippuria

lehtipersiljaa

oreganoa

öljyä (paistamiseen)

 • Pese ja halkaise paprikat pituussuunnasta ja poista siemenkodat. Asettele paprikat leivinpaperilla päällystetylle pellille.
 • Keitä riisi suolatussa vedessä valmiiksi.
 • Silppua sipulit ohuiksi siivuiksi. Kuori ruusukaaleista päällimmäinen kerros pois ja siivuta ja pese ruusukaalit. Poista lehtikaaleista lehtiruode ja pilko lehdet suikaleiksi esim. taloussaksilla.
 • Kuullota sipuleita, kaaleja ja chiliä hetki öljyssä ja lisää tomaattipyree ja tilkka vettä sekä yrtit. Anna vesitilkan haihtua. Lisää tämän jälkeen härkis muru ja paista seosta muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa haluamiasi mausteita.
 • Täytä paprikat täytteellä ja kuorruta paprikoiden pinta juustoraasteella.
 • Paista uunin keskitasolla 200-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kullanruskean pinnan.
 • Silppua valmiiden paprikoiden päälle lehtipersiljaa sekä halutessasi kevätsipulia ja tarjoile vaikka salaatin kera.
Miltä maistui?

Uunipaprikoita syödessä tulee usein harmitelleeksi, että miksi niitä tulee tehtyä niin harvoin, koska ne ovat niin hyviä! Perheen lihansyöjät eivät edes huomanneet, että jauhelihan tilalla oli käytetty härkis murua. Täyte oli ihanan mehevää ja täynnä makua. Itse pidän erityisesti täytetyn paprikan mehevyydestä ja ruokaisuudesta. Ne ovat niin helppotekoisia, että niiden valmistus onnistuu myös isommalle porukalle. Härskis sopii erinomaisesti lihan korvikkeena kaikenlaiseen ruoanlaittoon ja sen rakenne on hyvin lihan kaltainen.

Kasvisperäisiä lihankorvikkeita on tarjolla kattavasti ja ne löytyvät kaupoista erilliseltä hyllyltä, joten niiden saatavuus ja käyttö on tehty kuluttajille helpoksi. Kannattaa rohkeasti tutustua markkinoilla oleviin kasviproteiini tuotteisiin todetakseen, että ne ovat oiva vaihtoehto lihalle. Kerää viikonlopun ostoslistalle täytettyjen paprikoiden raaka-aineet ja testaa.

Jarna Gustafsson

Jarna Gustafsson

Miltä maistui? -blogin takana on itähelsinkiläisen suurperheen äiti, jonka patojen ääressä testaillaan ja tarpeen tullen sovelletaan ajankohtaisia K-ruoka.fi -palvelun reseptejä. Jarnalla on myös hiljaista tietoa paikallisista marja- ja sienipaikoista, joista voit saada vihiä blogia seuraamalla.

 

Aiheeseen liittyen

Rennon pääsiäisen muhkeat pullat

Nämä pullat vievät syöjänsä aivan totaaliseen pullaeuforiaan

Miltä maistui?
26.03.2024

Puhtia ja energiaa raikkaasta kulhosalaatista

Raikas, mutta ruokaisa kulhosalaatti on helppo lounasruoka, joka antaa energiaa ja pitää pitkään kylläisenä.

Miltä maistui?
14.03.2024

3 x rapsakkaa tofua – Näin saat tofusta hyvää ja maukasta

Tässä parhaat niksit tofun maustamiseen ja käsittelyyn.

Miltä maistui?
28.02.2024

Riisipuuro vai ohrapuuro? Paras joulupuuro syntyy pitkään hauduttamalla

Joulupuuro kuuluu joulun aloitukseen. Perinteiseen riisipuuroon tai ohrapuuroon saa lisätwistiä erilaisilla lisukkeilla.

Miltä maistui?
19.12.2023

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

 1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
 2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
 3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
 4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
 5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje