Pikarauha ja meditaation helppous  

Monet ihmiset ympärilläni ovat harrastaneet yksi joogaa, toinen meditaatiota ja kolmas hiljentymistä. Kaikki siis omalla tavallaan pysähtymistä ja rauhoittumista. Meditaation tarkoitus pähkinänkuoressa on pysähtyä ja oppia tiedostamaan oman mielen metkut ja muodot. Mielen hallitseminen ei kuitenkaan ole sama kun tunteiden ja tuntemuksien sivuuttaminen ja ”voittaminen”.
Levoton mieli

Olen aina kokenut, että osaan kyllä pysähtyä, kun siltä tuntuu. Vasta vastikään tajusin kuitenkin, kuinka aito ja itselleen rehellinen pysähtyminen vaatii todellakin konkreettista pysähtymistä. Ainakin omalla osallani. Vaikka ”ei tekisi mitään”, voi katse vaeltaa ympäri huonetta, sormet hakeutua hieromaan niskan jumeja ja mikä tärkeintä, mieli kiertää levottomana paikasta toiseen.

Tilaa pääkoppaan

Olin kuullut Headspacesta jo noin vuosi sitten. En silloin kuitenkaan suhtautunut mihinkään rauhoittumista avustavaan sovellukseen kovinkaan suopeasti.

Miksi ottaisin taas yhden aikasyöpön sovelluksen lisää elämääni?

Eikö se vain nimenomaan veisi aikaa rauhoittumiselta?

 Olin kuitenkin sovelluksen avattuani heti myyty. Rauhoittava ja lempeä visuaalinen ilme näyttäisi olevan yksi Headspacen koukuttavista tekijöistä. Sanon koukuttava, sillä tiedän olevani jo koukussa.

Andy-aikaa

Koko sovelluksen idea on pysähtyä omassa arjessa itse haluamanaan aikana kolmeksi minuutiksi.

Sovelluksen mediaatiovalmentaja on ihana Andy. Andy tervehtii tyynellä ja varmalla äänellään. Hän kehottaa ottamaan mukavan asennon. Semmoisen, jossa minun on hyvä olla.

Sovelluksen toinen suuri positiivinen puoli onkin se, että se tuntuu täysin minulle räätälöidyltä. Ikään kuin juttelisin hyvän ystävän kanssa iltateellä.

Päivittäinen annos virtuaalisyleilyä

Neljän päivän kokeilun jälkeen pelkäämäni sivuefekti siitä, että taas yksi ylimääräinen sovellus määrittelisi aikataulujani on tipotiessään.

Päivän harjoitus kestää siis kolme minuuttia. Kolmeen minuuttiin sisältyy Andyn ohjauksessa hengittelyä ja pysähtymistä. Ei mitään sen kummempaa. Ennen päivittäistä sessiota voi olla tarjolla lyhyt reilu minuutin video meditaatiosta.

Hehkutan taas sovelluksen visuaalista ilmettä: konkretisoitu ja visualisoitu ihmisen mieli tuntuu ihanan tutulta ja veikeältä. Headspacen ehdottomasti ihanin puoli on Andy ja Andyn rauhoittava, jopa tuudittava ääni. Hän hyväksyy ja kuuntelee. Odotan joka ilta pääseväni taas Andyn äänen rauhoittavaan syleilyyn.

”Breath in, breath out.”

P.S. Headspace on kymmenen päivän alkujakson jälkeen maksullinen. Murruin syvästi tämän kuultuani. Nyt harkitsen kuitenkin syvästi Andyyn sijoittamista.

Aiheeseen liittyen

Hyvinvointitrendit 2022: Näistä kohistaan nyt!

Vuoden 2022 hyvinvointitrendit hoitavat kehoa, mieltä ja sielua. Inspiroidu uusista ideoista!

Hyllyjen välissä
14.01.2022

Hengitä syvään ja laske rimaa

”Jos epätoivo iskee, vahvista sitä hyvää, mikä on olemassa.” Lue tunnetaito-ohjaaja Emma Nikkasen neuvot korona-aikaan.

Hyllyjen välissä
27.03.2020

Vuosi vaihtuu – niinkö minäkin?

Haluatko ottaa lentävän lähdön vuoden vaihteen elämänmuutoksiin? YOU-sovellus auttaa ymmärtämään mitä järkeä prosessissa voisi olla.

Parempaan syyniin
30.12.2019

Kielipeliä ja eleitä rappukäytävässä

 Duolingo tekee kielen opiskelusta helppoa ja auttaa kulttuurien kohtaamisessa.

Parempaan syyniin
04.02.2018

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

  1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
  2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
  3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
  4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
  5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje