Puhtia ja energiaa raikkaasta kulhosalaatista

Nyt nautitaan lisääntyvästä valosta ja ruokaisista kulhosalaateista. Tämä eväsrasian vakiovieras pitää pitkään kylläisenä. Sujauta salaattiin uunissa paahdettuja kasviksia ja juureksia tuoreiden ja mehukkaiden veriappelsiinien kanssa ja mausta annos lopuksi yrttisellä jogurttikastikkeella.

Salaatteja on yhtä paljon kuin erilaisia kokkeja, mutta juuri nyt kaikki rakastavat kulhosalaatteja.

Niiden juju on, että voit valmistaa salaatin annoksittain lasipurkkeihin tai koota koko komeuden suureen kulhoon. Kastike kannattaa lisätä vasta lopuksi, jolloin salaatti pysyy tuoreena jääkaapissa.   

Lempikulhosalaatissani riittää potkua, makua ja rakennetta. Pirskahtelevuutta ja raikkautta siihen tuovat sesongissa olevat, mehukkaat veriappelsiinit ja granaattiomenan siemenet, suolaisuutta taas fetajuuso ja kikherneet.

Salaatin tekoon tarvitset vain terävän veitsen, leikkuulaudan, uunipellin ja hetken aikaa pilkkomiseen. Salaatti kootaan kulhoon, jonne pilkotut ja paahdetut raaka-aineet kootaan valmistumisjärjestyksessä, Päälle kaadetaan kastike ja ronskisti rouhittua kuorellista mantelia.

TARVITSET:

lehtikaalia

punakaalia

pinaattia

kevätsipulia

fetajuustoa

½ bataattia

1-2 punajuurta

20 kpl ruusukaalia

1 pkt kikherneitä

2 veriappelsiinia

1 granaattiomena (pieni)

manteleita (kourallinen)

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

1 tl chilirouhetta

1 tl paprikamaustetta

2 tl siirappia

Vinkki: Hevi-osastolla asioidessasi tiedät että granaattiomena on kypsää, kun painat sormella kevyesti hedelmän kuorta ja se antaa periksi. Löydät superhyvät vinkit granaattiomenan käsittelyyn K-ruoka-sivustolta.  

Salaattikastike:

2 dl jogurttia (luomu)

1 rkl Dijon-sinappia

½ sitruunan mehu

basilikaa (nippu)

lehtipersiljaa (nippu)

suolaa

mustapippuria

valkosipuli (uunissa paahdettu)

Näin se syntyy:
 • Aloita salaatin valmistelu pesemällä, kuorimalla ja pilkkomalla kasvikset ja muut raaka-aineet. Huuhtele kikherneet hyvin kylmällä vedellä. Uuniin menevät kasvikset voit paahtaa isolla uunipellillä, mutta pidä kasvikset erillään toisistaan. Lorauta kasvisten päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja lorauksella siirappia tai hunajaa. Lisää kikherneiden päälle suolan ja mustapippurin lisäksi paprikamaustetta sekä chilirouhetta.
 • Poista ruusukaaleista kanta ja päällimmäiset lehdet. Puolita kaalit ja asettele ne leikkuupinta alaspäin.
 • Leikkaa valkosipulin päältä “lakki” pois ja kaada päälle reilusti oliiviöljyä ja kääri valkosipuli folioon. Paahda valkosipulia uunissa muiden kasvisten kanssa.
 • Paahda kasviksia uunissa 200-asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
 • Tee salaattipohja lehtikaalista. Poista lehtiruoti ja pilko lehtikaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Se onnistuu helposti esimerkiksi keittiön saksien avulla. Lisää lehtikaalisuikaleiden päälle ripaus suolaa ja puristele tämän jälkeen kaalisuikaleita, niin että rakenne hieman pehmenee. Pilko punakaali ohuiksi suikaleiksi. Apuna voi käyttää juustohöylää!
 • Surauta kastike sileäksi sauvasekoittimella. Lisää jogurtin joukkoon tuoreet yrtit, mausteet, sitruunamehu sekä pehmenneet valkosipulinkynnet puristamalla, ja sekoita kastike sileäksi.
 • Kokoa salaatti valmistumisjärjestyksessä. Murustele päälle fetajuustoa, lisää kastike ja lopuksi rouhitut mantelit.

Miltä maistui?

Tämä kulhosalaatti on juuri sitä, mitä ruokaisalta salaatilta voi odottaa: se on täyttävä, mutta jättää olon kevyeksi. Pidän erityisesti lehtikaalista tehdystä salaattipohjasta, mutta aprasta salaateissa on, että sekaan sopii lähes kaikki mitä kaapista löytyy.

Salaattikastikkeesta saa helposti vegeversion käyttämällä jogurtin tilalla paksua soijajogurttia. Mitä enemmän käytät tuoreita yrttejä, sitä kauniimman värinen kastike on. Jos et omista sauvasekoitinta, voit silputa yrtit pieneksi silpuksi veitsellä.

Jarna Gustafsson

Jarna Gustafsson

Miltä maistui? -blogin takana on itähelsinkiläisen suurperheen äiti, jonka patojen ääressä testaillaan ja tarpeen tullen sovelletaan ajankohtaisia K-ruoka.fi -palvelun reseptejä. Jarnalla on myös hiljaista tietoa paikallisista marja- ja sienipaikoista, joista voit saada vihiä blogia seuraamalla.

 

Aiheeseen liittyen

Kesäjuhlissa maistuvat mansikkajätskin makuinen täytekakku ja pirskahteleva mansikkajuoma

 Mansikkajäätelön makuinen täytekakku on ihanaa vaaleanpunaista pumpulia, joka maistuu kesälle! Varma herkku kesän jokaiseen juhlapöytään.

Miltä maistui?
21.05.2024

Tuunaa donitsit ja munkit iloiseen vappuasuun

Kevään hauskin ja värikkäin juhla vappu, on pian täällä! Tuunaa vapuksi bageleita ja donitseja.

Miltä maistui?
28.04.2024

Rennon pääsiäisen muhkeat pullat

Nämä pullat vievät syöjänsä aivan totaaliseen pullaeuforiaan

Miltä maistui?
26.03.2024

3 x rapsakkaa tofua – Näin saat tofusta hyvää ja maukasta

Tässä parhaat niksit tofun maustamiseen ja käsittelyyn.

Miltä maistui?
28.02.2024

Info

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman säännöt

Sitä itää on Suomen yhteisöllisin kanta-asiakkuusohjelma, joka ilahduttaa yksilön sijasta kokonaista yhteisöä. Jokainen kampanja-ajan asiointikerta Easton Helsingissä kerryttää Sitä itää -pottia, jolla sponsoroidaan äänestyksessä valittua itähelsinkiläistä kehityskohdetta. Sellainen voi olla vaikkapa paikallinen tapahtuma, paikka tai yhteinen toiminta. Parempi Itä-Helsinki ostos kerrallaan!

Sitä itää -kanta-asiakkuusohjelman kautta Easton sponsoroi yhteensä kahta kohdetta vuodessa, ja ne voivat olla summaltaan 1000–3000 €. Sitä itää -kohteiden valinta ja lopulta sponsorointi rakentuu kolmen eri vaiheen ympärille: 1. Ehdota 2. Äänestä 3. Asioi. Kuka tahansa saa ehdottaa kehitysideoita, kunhan ne sijaitsevat Itä-Helsingin alueella. Sitä itää -kohteelle annettava tarkka summa määräytyy sen mukaan, kuinka paljon Eastonissa on kampanja-ajankohtana tehty yksittäisiä asiointikäyntejä.

Ehdota

Kuka tahansa voi ehdottaa itähelsinkiläistä kehityskohdetta Eastonin verkkosivujen kautta: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Kohde-ehdotuksia kerätään erillisinä kampanja-aikoina. Ehdotetut kohteet moderoidaan asiattomien julkaisujen eliminoimiseksi ja julkaistaan sivustolla muutaman päivän aikana ehdotuksen jättämisestä. Eastonilla on oikeus jättää kohde julkaisematta, mikäli se kokee sisällön asiaan sopimattomana.

Easton tekee ehdotetuista kohteista esivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Valinnan kriteereinä ovat:

 1. Kohde on toteutettavissa kuvatulla summalla
 2. Kohteen toteutukselle on osoitettu selkeä toteuttava taho tai henkilö, ja tältä on saatu alustavasti suostumus hankkeeseen osallistumiselle
 3. Pyydetty kehityssumma vastaa toteutukseen tarvittavaa määrää
 4. Kohde sijaitsee Itä-Helsingin alueella
 5. Kohde auttaa kehittämään paikallista hyvää

Äänestykseen valitaan kolme kohdetta, joihin Easton ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Äänestä

Eastonin esivalitseman kolmen kohteen välillä toteutetaan julkinen äänestys Eastonin verkkosivuilla: www.eastonhelsinki.fi/sitäitää. Äänestys on käynnissä kahden viikon ajan. Kuka tahansa voi käydä äänestysajanjakson aikana äänestämässä kohdetta yhden kerran. Eniten ääniä saanut kohde pääsee asiointivaiheeseen mukaan.

Asioi

Eniten ääniä saaneelle kohteelle kerrytetään pottia asioimalla Easton Helsingissä neljän viikon välisenä ajankohtana. Jokainen kampanja-ajankohdan aikainen asiointikerta kerryttää pottia saman verran, 1–5 senttiä. Mikäli tavoitesumma saadaan kasaan etuajassa, kerryttäminen lopetetaan aikaisemmin. Jos summasta ei täyty tarpeeksi kohteen toteutumiseen, kampanja ei toteudu.

Summan antaminen kohteille

Varsinainen tuki menee Eastonin markkinointibudjetista sen mukaan, montako asiointia Eastonissa on ajankohdan aikana tehty, eli yksittäisestä ostoksesta ei mene suoraan rahaa kampanjaan.

Äänestyksen voittaneesta kohteesta tehdään Sitä itää -kampanjan jatkomarkkinointia varten lyhyt video tai haastattelu sekä toteutuneesta kohteesta otetaan kuvia. Osa kohteista tulee olemaan esillä Eastonissa sijaitsevassa Sitä itää -galleriassa. Keskolla ja Easton Helsingillä on oikeus hyödyntää Sitä itää -kampanjan aikana tuotettuja materiaaleja muussa markkinoinnissaan.

Kohteeksi valittu kehityskohde tulee toteuttaa kahden kuukauden kuluttua lahjoitussumman saamisesta ja toteuttajatahon on toimitettava suunnitelma sekä kuvat toteutuksesta Easton Helsingille.

Arvonnan säännöt

Arvonnan järjestää Kesko Oyj yhteistyössä Easton Helsinki -kauppakeskuksen kanssa.

 

Easton Helsingin Easton Bravuuri -arvonnassa voi voittaa 50 € -arvoisen K-ryhmän lahjakortin julkaisemalla kuvan omasta bravuuristaan Instagramissa ja lisäämällä kuvatekstiin kampanjan virallisen hashtagin #eastonbravuuri. Lahjakortteja arvotaan yhteensä 10 kpl. Arvonta järjestetään 11.9.–13.10.2017. Arvonta suoritetaan ja voittajat julkaistaan jokaisen viikon perjantaina klo 16. Kaikki perjantaisin 12.00 mennessä Instagrammissa julkaistut kuvat otetaan arvonnassa huomioon.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan järjestäjän säännöt:
1.Voidaksesi osallistua arvontaan Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Arvonnan ikäraja on 13 vuotta. Easton Helsingin työntekijät eivät voi osallistua arvontaan.
2. Arvonnassa otetaan huomioon ainoastaan ne kuvat, jotka on julkaistu kampanja-aikana ja merkitty #eastonbravuuri-hashtagilla
3. Kuvan lähettäjällä tulee olla oikeudet kuvan lähettämiseksi arvontaan. Lähettäjällä on oltava suostumus sekä kuvaajalta että kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.
4. Arvonnan järjestäjällä on oikeus poimia Instagramista #eastonbravuuri-hashtagilla merkittyjä kuvia ja ohjata ne eastonhelsinki.fi-sivuston someseinälle. Kuvia ei käytetä Eastonin markkinoinnissa tai mainonnassa ilman kuvan ottajan lupaa.
5. Arvonnan voittaja julkaistaan Easton Helsingin Instagramissa: https://www.instagram.com/eastonhelsinki/. Mikäli voittajaa ei tavoiteta 10 päivän sisällä, arvonnan järjestäjällä on oikeus suorittaa voittajan valinta uudestaan.
6. Lahjakortin lunastamiseen sovelletaan lahjakortin sääntöjä. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi.
7. Arvonnan järjestäjän vastuu rajoittuu näissä säännöissä mainitun palkinnon euromääräiseen arvoon. Arvonnan järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista virhearvonnoista, todetuista väärinkäytöksistä tai teknisestä toimimattomuudesta järjestäjästä tai yhteistyökumppanista riippumattomista syistä. Arvontasivu toimii useimmilla yleisin käytössä olevilla selaimilla.
8. Arvonnan sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan Instagramin käyttöehtoja. Instagram ei ole mukana arvonnan järjestämisessä.

Aukioloajat

ma–su 24h

 

Palvelut

Noutopiste

Lastenhoitohuone

Kierrätys

Esteettömyys

Julkinen liikenne

Eastonin K-Citymarketin ruuan noutopiste sijaitsee katutasossa, P1-kerroksessa. Tilaa tuotteet verkkokaupasta ja nouda ne kätevästi ostosten tai kotimatkan lomassa!

Lastenhoitohuone löytyy 1. kerroksen wc -tilojen yhteydestä.

Pullonpalautuspiste löytyy P2-kerroksen keskisisäänkäynnin yhteydestä. Rinki-kierrätyspiste löytyy Gotlanninkadun varrelta.

Taksin pysähdyspaikka sijaitsee katutasossa P1-kerroksen keskimmäisen sisäänkäynnin edessä. Invapysäköintipaikkoja löytyy runsaasti sisäänkäyntien välittömästä läheisyydestä.

Easton sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. Itäkeskuksen metroasemalta pääset Eastoniin Hansasillan kautta tai esimerkiksi bussilla 97V. Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat Kauppakartanonkadulla sekä Meripellontiellä.

Löytötavarat

Löytötavaroita voit kysyä K-Citymarketin asiakaspalvelupisteestä.

 

Sulje