Testissä: Suussa sulava vaahtokarkkikakku ja mehevät suklaamuffinit.
Tällä viikolla juhlimme ystävänpäivää ja päätimme testata K-ruoka -resepteistä herkkuja, jotka sopisivat poikieni juhlakekkereille. Tarkoitus on, että reseptit ovat niin helppoja, että lapset pystyvät ne itse tekemään.
Koska pojat rakastavat suklaata ja vaahtokarkkeja, herkkuhetken leivottaviin valikoituivat vaahtokarkkikakku ja runsaalla suklaalla kuorrutetut suklaamuffinit. Herkuttelemaan kutsuimme koolle koko konkkarokan.Meidän perheessä lasten ystävät ovat aina olleet tervetulleita kylään ja jos on pienikin syy juhlia, saatetaan kemut laittaa hetkessä pystyyn. Mikä onkaan ihanampaa, kun juhlistaa kaiken kattavaa ystävyyttä vaikka Nalle Puhin sanoin:
”Ystävyys on sitä, että kun laittaa silmänsä kiinni ja ajattelee ystävää, niin poskilihakset alkavat vetäytyä korvia kohti ja kaikki rypyt siliävät.”
Vaahtokarkkikakusta lastenjuhlien uusi suosikki?
Minusta on mukava ottaa lapset mukaan leipomaan. Näin taidot pikkuhiljaa karttuvat ja jos käy onni, saattaa joku heistä innostua kokkailusta tosissaan.
Olen vatkannut jos jonkinlaista kakkua, mutta vaahtokarkista valmistettua massaa ei ole tullut aiemmin testattua. Maito kiehautetaan ja sekaan kipataan vaahtokarkit. Massa sekoitetaan tasaiseksi ja lisätään joukkoon sileä puolukkasose. Näin kakusta tulee kauniin vaaleanpunainen. Lapsia hieman epäilytti puolukka kakussa ja heille onkin positiivinen yllätys, ettei kakku maistunut vispipuurolta, vaikka nuorimmainen niin epäili.Kakkupohjassa oleva mantelijauhe antaa pohjalle ihanan mantelisen maun ja kirpsakka puolukkasose tuo muuten makeaan vaahtokarkkimassaan sopivaa hapokkuutta. Kakku hyytyy jääkaapissa muutamassa tunnissa ja se on erittäin helppotekoinen. Päälle lisäsin keon vaahtokarkkeja ja ripauksen tomusokeria.Itse tykästyin kyseiseen kakkupohjaan. Jatkossa aion käyttää sitä vaaleana pohjana hyytelökakuissa usein käyttämäni keksipohjan tilalla. Ehkä tällöin pohjan tulisi olla hieman matalampi? Lisäksi ajattelin, että ensi kerralla puolukan tilalle voisi käyttää myös vadelmaa tai mustaherukkaa. Saa nähdä, mitä keittiössäni kehittelen.
Koristeet katosivat parempiin suihin
Samalla kun kakku hyytyy jääkaapissa, muffinit syntyvät melkeinpä itsestään. Tällä kertaa nappasin ohjeen K-ruoka -resepteistä.Koska suklaata ja kuorrutetta ei koskaan voi olla liikaa, pursotimme kunnon keon suklaavaahtoa muffinien päälle. Koristeluun tarkoitetut suklaat hävisivät parempiin suihin, joten vaahto jäi tällä kertaa ilman suklaakoristeita. Herkullinen kuorrute syntyy näin:
2 dl Creme-vispikermaa
100 g Philadelphia-tuorejuustoa
150 g tummaa suklaata
Ripaus tummaa suklaata
- Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Itse olen laiska vesihauteille, joten sulatan suklaapaloja mikrossa 30 sekuntia kerrallaan ja sekoitan välillä.
- Vatkaa vispikerma kulhossa ja lisää joukkoon tuorejuusto ja sulanut ja jäähtynyt suklaa. Sekoita tasaiseksi. Siivilöi ruokalusikallinen tummaa kaakaota vaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi.
- Pursota kuorrute jäähtyneiden muffineiden päälle
Lasten arvio
Testaamamme muffinit maistuivat, mutta eivät menneet ihan kovimpaan kärkeen. Vaahtokarkkikakku ihastutti, joskin pienimmät pojista pitivät puolukan makua liian kirpeänä. Siksi lapsiraatimme antoi molemmille herkuille 4/5.
Jarna Gustafsson
Miltä maistui? -blogin takana on itähelsinkiläisen suurperheen äiti, jonka patojen ääressä testaillaan ja tarpeen tullen sovelletaan ajankohtaisia K-ruoka.fi -palvelun reseptejä. Jarnalla on myös hiljaista tietoa paikallisista marja- ja sienipaikoista, joista voit saada vihiä blogia seuraamalla.